Paleolit receptek

"Tejfölös"-gombás-csirkés pizza

2017.03.30 14:25

Hozzávalók 4 személyre: 
- 3 tojás
- 4 dkg mandulaőrlemény
- 4 dkg szezámmagliszt
- 8 dkg tápiókakeményítő
- 3 dkg tojásfehérjepor
- 1 kk. konjakliszt
- 150 ml ásványvíz
- 2 ek. extra szűz olívaolaj + a forma kenéséhez
- 1 tk. foszfátmentes sütőpor
- 2 ek. bioalmaecet

A feltéthez:
- 10 dkg ToTu krém extra
- 1 kisebb fej lila hagyma szeletelve
- 10 dkg csiperkegomba szeletelve és elősütve
- 1 csirkemellfilé elősütve, szeletelve
- 1 tk. biocitromlé
- só, őrölt fehér bors ízlés szerint
- 1 tk. szárított bazsalikom
- 10 dkg érett cheddar sajt
- 3 dkg reszelt parmezán

Elkészítési idő: 45 perc

 

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy 30 cm átmérőjű pizzaformát kibélelünk sütőpapírral, lekenjük extra szűz olívaolajjal, és erre öntjük a tésztát. Folyékonynak kell lennie, ha szükséges, fakanállal a formához igazítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük a tésztát.

Közben a ToTu krém extrát összekeverjük a sóval, a borssal, a citromlével és a reszelt parmezán sajttal, majd szilikonecsettel felkenjük a pizzatésztára. Megszórjuk szárított bazsalikommal és az érett cheddar sajt felével. Erre pakoljuk a szeletelt lila hagymát, a csiperkegombát és az elősütött, vékony szeletekre vágott csirkemellet, végül pedig a maradék sajtot. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük a pizzát.

 

A lányom nagyon szereti a pizzát, és változatos módokon készítem el neki, mert gyors és nagyon finom. A feltétvariációk száma végtelen, lehet paradicsomos, sonkás-gombás, ananászos-csirkés pizza, a maradék sült húsokat, csirkepaprikást is remekül használhatjuk hozzá.