Paleolit receptek

Tokaji dinnyegolyók hidegen

2019.07.18 14:35
Tokaji dinnyegolyók hidegen

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 dl száraz tokaji fehérbor
• 1 narancs kifacsart leve
• 2 ek. méz
• 1 ek. porított édesítő
• 1 késhegynyi őrölt gyömbér
• 1 cukordinnye
• 1 kisebb mézdinnye

Elkészítési idő: 20 perc + hűtési idő


Elkészítés:
A bort elkeverjük a narancslével, a mézzel, az édesítővel és a gyömbérrel, majd beletesszük a megtisztított dinnyékből kivájt dinnyegolyókat. Alaposan lezárt dobozba rakjuk, pár óra alatt lehűtjük, majd hidegen mentalevéllel és friss bogyós gyümölccsel kínáljuk.

Tombol a dinnyeszezon, a nyár közepén pedig egyszerűen nem lehet eleget enni belőle. Jól lehűtve, egy kis száraz tokaji borral a legjobb választás forró estékre, baráti összejövetelekre.

Ambrus Anett receptje