Paleolit receptek

Töltött avokádó

2016.10.20 15:52

Hozzávalók 1 személyre:

- 1 érett avokádó
- 2 tojás
- 4 szelet bacon kis kockákra vágva
- 4 szelet bacon ropogósra sütve
- 2 ek érett reszelt sajt (opcionális)
- 1 csipet bors
- 1 csipet só

 

 

Elkészítési idő: 
25 perc

 

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A félbevágott, kimagozott avokádók közepéből evőkanállal kiemelünk egy-egy tojásnyit, és beléjük ütjük a tojásokat. Erre kerül a reszelt sajt és az apró kockára vágott bacon, majd mehetnek is a sütőbe. 15-20 perc alatt készre sütjük és a sült baconszeletekkel tálaljuk őket. (Az avokádóból kivájt darabokat salátában, szendvicskrémbe dolgozva vagy egyszerűen csak magában is fogyaszthatjuk.)

 

E nagyon egyszerű fogást reggelire, de akár egy könnyű vacsorának is elkészíthetjük.