Paleolit receptek

Epermousse

2018.05.31 15:32

Hozzávalók 4-5 személyre:
• 40 dkg eper+pár szem a díszítéshez
• 1 ek. citromlé
• 6 ek. eritrit
• 1 ek. zselatinpor
• ½ dl forró víz
• 3 dl behűtött mandulatejszín/tetszőleges paleotejszín/kókuszkrém

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés


Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a citromlevet és az édesítőt. Turmixgéppel, botmixerrel vagy késes aprítóban pürésítjük. A forró vízben addig keverjük a zselatinport, amíg teljesen fel nem oldódik, majd elvegyítjük az eperpürével. A mandulatejszínt kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal összeforgatjuk a zselatinos eperpürével. Poharakba vagy kelyhekbe töltjük, 1-2 órára behűtjük, és eperszemekkel díszítve tálaljuk.

Ki ne szeretné az epret? Nálunk az egész család alig várja, hogy megjelenjen a piacokon, a szerencsések pedig akár saját kertjükben is szüretelhetik. Kert hiányában az eper is termeszthető akár balkonon, teraszon, dézsában, balkonládában és függőkosarakban, érdemes tehát kísérletezni. Ezzel a mousse-recepttel akár kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak: garantáltan a család kedvence lesz.

epermousse