Paleolit receptek

Epres csokikocka

2018.05.31 15:21

Hozzávalók 5 személyre (egy kb. 25×20 cm-es tepsihez):
• 4 tojás
• 5 dkg eritrit
• 20 dkg tej-, cukor- és szójamentes étcsokoládé
• 6 dkg kókuszolaj
• 2 ek. natúr kakaópor
• ½ tk. paleosütőpor

A mázhoz:
• 1 ek. cukrozatlan kakaópor
• 1 ek. méz
• 2 ek. eritrit
• 3 ek. forró víz
• 5 dkg kókuszolaj
• 25 dkg eper a díszítéshez

Elkészítési idő: 45 perc


Elkészítés:
A csokit apró darabokra tördeljük, egy kisebb, vastag falú edénybe tesszük, hozzáadjuk az olajat és az édesítőt, és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert kakaóport, és összeforgatjuk. Egy kisebb tepsit kikenünk kókuszolajjal, és belesimítjuk a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kihűtjük, ezalatt pedig elkészítjük a mázat.
A máz hozzávalóit egy fazékba tesszük, kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. Ha langyosra hűlt, a süti tetejére simítjuk, amit a tisztított, szeletekre vágott eperrel díszítünk.

Liszt nélkül is lehet finom desszertet készíteni, ráadásul egyszerűen: nagyobb gyerekek akár egyedül is összeállíthatják. Szerintünk a csoki és az eper minden esetben tökéletes párosítás, garantált vele a siker.

epres csokikocka