Paleolit receptek

Fahéjas, sült almakrémleves tejszínhabrózsával

2020.10.22 13:27

Hozzávalók 4 személyre:
• 5 közepes alma
• 1 dkg eritritpor
• 1 g fahéj
• 1,5 dl kókuszkrém
• 4,6 dl víz

A tejszínhabhoz:
• 2 dl kókuszkrém
• 1 púpozott tk. eritritpor
• habszifon

 

Elkészítési idő: 45 perc


Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg, és vágjuk apró cikkekre. Tegyük hőálló tálba, majd 175 fokos előmelegített sütőben süssük – időnként átkevergetve – kb. 20 percig.
A puhára sült almát turmixoljuk össze, hozzákeverve az édesítőszert, a fahéjat, a vizet és a kókuszkrémet. Tegyük vissza a sütőbe, és további 10 perc alatt süssük készre.
Az előzőleg jól áthűtött kókuszkrémet a szintén áthűtött habszifonba töltjük az eritrittel, majd összerázzuk, és már díszíthetjük is vele levesünket!

Fahéjas, sült almakrémleves tejszínhabrózsával