Paleolit receptek

Fokhagymás-cukkinis serpenyős csirke

2018.08.16 12:51
Fokhagymás-cukkinis serpenyős csirke

Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg csirkemellfilé kockázva
• só, bors
• 2-3 ek. kókuszolaj
• 1 fej lila hagyma karikára vágva
• 1 csili apróra vágva
• 2 tk. reszelt gyömbér
• 3 kisebb cukkini kockázva
• 2 kaliforniai paprika apróra vágva (a legjobb, ha többféle színű)
• 3 gerezd fokhagyma zúzva
• 3 ek. Coconut Aminos szósz
• 1 ek. citromlé

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A csirkemellkockákat sózzuk-borsozzuk és összeforgatjuk. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a csirkekockákat, majd egy tányérra szedjük őket. Serpenyőbe tesszük a gyömbért és a fokhagymát, átpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a csilit, és magas hőmérsékleten, állandó kevergetéssel átpirítjuk az egészet. Nem kell szétfőzni, a zöldségek roppanósan igazán finomak. A pirított csirkekockákat visszatesszük a serpenyőbe, Coconut Aminossal és citromlével locsoljuk meg, majd összeforgatjuk az egészet. Megkóstoljuk, ízlés szerint még sózzuk-borsozzuk, és adhatunk hozzá citromlevet is.

A cukkini számunkra megunhatatlan, annyiféleképpen készíthető, variálható, egyaránt lehet főételek és desszertek alapanyaga. Ezt a csirkés finomságot a gyerekek is imádni fogják.

Kalmár Erzsébet receptje