Paleolit receptek

Fűszeres diókrémmel töltött sült alma

2020.10.08 14:41

Hozzávalók 2 személyre:
• 2 piros héjú alma
• 7 dkg darált dió
• 2 ek. cukormentes sárgabaracklekvár
• ½ narancs kifacsart leve
• 1 tk. reszelt narancshéj
• 1 csipet őrölt fahéj
• 1 csipet őrölt szegfűszeg
• 1 ek. kókuszzsír

A tálaláshoz:
• 1,5 dl sűrű kókusztejszín (erre a célra a Cocomas a legjobb)
• 1 csipet fahéj
• 1 tk. eritrit

 

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
Az almákat kettévágjuk, és egy kis, éles késsel óvatosan kivájjuk a magházukat. Ha nagyon billegnek, akkor az aljukból egy vékony szeletet levágunk, így „talpuk” lesz, és könnyebben megállnak, nem gurulnak ide-oda. A darált diót összekeverjük a lekvárral, a narancslével és -héjjal, a fahéjjal és a szegfűszeggel. A masszát elosztjuk a négy fél alma között: a mélyedésekbe töltjük, púpozzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk kókuszzsírral, egy-egy morzsányi darabot a betöltött almák tetejére is teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket. Egy csipet őrölt fahéjjal és egy kanál eritrittel felvert Cocomas kókusztejszínnel leöntve tálaljuk.

Fűszeres diókrémmel töltött sült alma