Paleolit receptek

Fűszeres kacsamell narancsos, sült körtehabbal

2018.12.20 15:16

Hozzávalók 4 főre:
A fűszeres kacsamellhez:
• 2 db közepes kacsamell
• durva szemű só, színes bors
• 1 ág rozmaring
• 3-6 szál metélőhagyma
• kacsazsír a sütéshez

A körtehabhoz:
• 2 db nagyobb körte + 2 db a tálaláshoz
• 2-3 ek. narancslé
• 1 db narancs reszelt héja
• 3 ek. maniókaliszt

Elkészítési idő: 45 perc


Elkészítés:
A kacsamellek bőrös részét beirdaljuk. A sót, a borsot, a rozmaringleveleket és a metélőhagymát mozsárban összetörjük, aprítjuk. Bedörzsöljük a hús mindkét oldalát, majd 3-4 perc alatt kacsazsíron körbepirítjuk.
Míg pirul a hús, előmelegítjük a sütőt. Azután tűzálló tálban, 160 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük a kacsát.
2 darab körtét megtisztítunk, majd felaprítunk. A tálaláshoz előkészített 2 körte magházát és a  belsejük egy részét kivájjuk. Az így nyert gyümölcshúst narancslében puhára pároljuk.
A körtepürét a narancshéj és a maniókaliszt hozzáadása után habosra turmixoljuk, és a tálalásra előkészített körtékbe töltjük. Alufóliából gyúrjunk támasztékot a gyümölcsök nyakához helyezve, hogy ne dőljenek el.
A kacsát kivesszük a sütőbol, a helyére mehet be a sütőpapírra helyezett körte, mely 15-20 perc alatt készül el.

A fűszeres kacsamell és a körte együttes ízvilága igazán lehengerlő. Családbarát étel, hisz szuper gyorsan elkészíthető és a gyermekszáj kedvére való.

fűszeres kacsamell narancsos, sült körtehabbal

Webáruház készítés