Paleolit receptek

Gofritorta lime-krémmel

2019.02.07 10:10
Gofritorta lime-krémmel

Hozzávalók 2 személyre:
A krémhez:
• 2 dl sűrű kókusztej
• 4 dkg eritrit
• 1 kezeletlen lime reszelt héja és leve
• 1 púpos tk. étkezési zselatin

A gofrihoz:
• 7 dkg gesztenyeliszt
• 2 tk. útifűmaghéj
• 2 tk. foszfátmentes sütőpor / 1 tk. szódabikarbóna pár csepp citromlével
• 4 ek. eritrit
• 3 tojás
• 3 ek. kókuszolaj (folyékony állagúra langyosított kókuszzsír)
• 1 dl víz

 

Elkészítési idő: 35 perc


Elkészítés:
Először elkészítjük a krémet, mert amíg sütögetünk, addig el tudja érni a kellő hőmérsékletet és állagot. Langyosra – vagy más szóval kézmelegre – melegítjük a kókusztejet, és feloldjuk benne az eritritet. Ezután turmixgépbe töltjük, hozzáadjuk a többi összetevőt, és az egészet összedolgozzuk. A krémet egy lezárható edénybe öntjük és a hűtőbe tesszük minimum 25 percre.
Ezután összekeverjük a gofritészta száraz alapanyagait, majd hozzáadjuk az előre felvert tojásokhoz. Végül a kókuszolajat és a vizet is hozzácsurgatjuk.
A gofrisütőt az első sütés előtt vékonyan bekenjük kókuszzsírral, felhevítjük, és beleöntünk egy adag tésztát, amit hagyunk magától szétterülni. Ha elkészült, kiszedjük, és ugyanígy megsütjük a többit is, de már nem kell bekenni zsiradékkal a sütőt. A kész gofrikat a behűtött lime-krémmel tálaljuk.

TIPP:
Vízgőz fölött megolvasztott paleocsokoládékrémmel is díszíthetjük.

Ellenállhatatlan desszert, mely könnyen az egész család örök kedvencévé válhat.

Posta Renáta receptje