Paleolit receptek

Grillezett füge mézzel és rózsavízzel

2019.09.12 13:50
Grillezett füge mézzel és rózsavízzel

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db nagy lila füge
• 1 ek. rózsavíz
• 1 ek. méz
• a tálaláshoz pár szem pirított dió

Elkészítési idő: 15 perc


Elkészítés:
A fügéket kettévágjuk, vagy a tetejükön mindkét irányban bemetsszük (mindkét módon lehet tálalni), s tűzálló tálba helyezzük őket. A rózsavizet simára keverjük a mézzel, és meglocsoljuk vele a fügéket. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a fügéket kb. 10 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk az édességet, a pirított dióval megszórva.

Ez a könnyű desszert a kelet varázsát idézi. Rózsavíz helyett lehet vaníliával, narancshéjjal, fahéjjal is készíteni. Ha valaki igényli, kókusztejszínhabbal is tálalhatjuk neki.

Mezei Elmira receptje