Paleolit receptek

Habkönnyű gesztenyefelfújt

2017.01.05 11:55

Hozzávalók 6 adaghoz:

- 3 dkg kókuszzsír
- 2 dkg finom őrlésű gesztenyeliszt
- 1 dl kókusztej
- 2 nagy tojás
- 1 csipet vaníliaőrlemény
- 1/2 ek. 4x-es édesítő (eritrit + sztívia)
- 5 dkg cukormentes étcsokoládé aprítva

 

Elkészítési idő: 

30 perc

 

Elkészítés:

A kókuszzsírt felmelegítjük egy serpenyőben, és csomómentesen elkeverjük benne a gesztenyelisztet (ne pirítsuk meg!). Hozzáöntjük a kókusztejet, és az egészet simára keverjük. A lángot eloltjuk, és egy kicsit kihűtjük a keveréket. Belekeverjük a tojások sárgáját, a vaníliát és az édesítőt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a gesztenyelisztes keverékhez adagoljuk. Amikor már egynemű, hozzáadjuk az aprított csokoládét is. A tésztát elosztjuk 6 db kókuszzsírral kikent tűzálló felfújtforma között. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük őket. Szépen ki fognak emelkedni a formából, viszont később visszasüllyednek, ami természetes, ne ijedjünk meg, hogy elrontottunk valamit. A felfújtakat melegen tálaljuk.

 

A minimális mennyiségű liszt garantálja, hogy valóban habkönnyű desszertről van szó.