Paleolit receptek

Hagymás chutney

2020.11.05 15:26

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 vöröshagyma
• 6 nagy fokhagymagerezd
• 1 nagyméretű alma
• 1 csipet só, bors
• 2 ek. liba- vagy mangalicazsír
• ¼ tk. reszelt gyömbér
• 1 púpozott tk. adalékmentes mustár

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A hagymákat és az almát meghámozzuk, kis darabokra szeleteljük, a gyömbért megpucoljuk és lereszeljük. A két bőséges kanál zsírt serpenyőben felhevítjük, majd megdinszteljük rajta a feldarabolt alapanyagokat és a gyömbért. Akkor jó, amikor az alma és a hagyma is üvegesre puhul, és kissé megbarnul. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a mustárt.
Kicsit hűlni hagyjuk, botmixerrel a kívánt állagúra pürésítjük, majd légmentesen záródó üvegekbe töltjük. Sültek, fasírtok mellé köretnek, mártogatósnak kiváló. Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk, és néhány napon belül fogyasszuk el.

Többféle olcsó alapanyagból, változatos fűszerezéssel percek alatt elkészülhet ez az ehető ajándék.

Hagymás chutney