Új jelszó kérése
Termék részletek


Himalaya só pink 1kg Meru

Himalaya só pink 1kg Meru
495 Ft (390 Ft+ÁFA)495
Minőségét megőrzi:
Korlátlan ideig
Gyűjtőcsomagolás:
1 karton = 12db

Finom szemcséjű Himalája só.

 • A finom rózsaszín himalaya só 250 millió éve érintetlen és szennyeződésmentes területről származik. Adalékanyagmentes, vegyileg nem tisztítják. 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.

  Élettani szempontból nagy különbség van a Himaláya Indus só és a hagyományos étkezési só között. Rendkívüli természetes tisztasága miatt a Himalaya sót nem kell a feldolgozás során a kőzetből kimosni, hogy utána újra kikristályosítsák, ahogy az nagyon sok európai sóvidéken szokásos.
  A kibányászott sót a vegyipar igényeinek megfelelően tisztítják, jellege megváltozik. A boltokban kapható konyhasóval az élő szervezettől idegen, a csomagolást és az esztétikus megjelenést segítő, adalékokkal kevert vegyszert, és nem élelmiszert viszünk be a szervezetünkbe.
  A globális környezetszennyezés miatt a többi tengeri só minősége is megváltozott, ezért gyakran tisztítási folyamaton esik át, így minősége méginkább romlik. Fentiektől eltérően az Indus őssó tiszta, nem tartalmaz adalék anyagokat, és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem.

  A Himalája és az Indus folyó között található sóhegységben az indiaiak már évezredek óta bányásszák a világ egyik legértékesebb sóját, az Indus völgy kősóját.  A tenger kiszáradása után visszamaradt sót idővel más kőzetrétegek fedték be, így 350 millió éven keresztül folyt a só tisztulása és érése a mélyben. A külvilágtól elzárva védve volt a környezetszennyezéstől! Az Indus sót mélyművelésű bányákból hozzák felszinre, majd kézi erővel lemossák és napon szárítják.

  A természetes őssó, különösen a kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett kiváló élelmiszer, ami manapság ritkaság.

  Kiszerelés: 1000g

 • Kiszerelés
  1kg
  Márka
  Meru
  Forgalmazó
  Mayer's Kft.
  Életmód
  Paleolit étrend
  Cikkszám
  5998759702588
  Tömeg
  1,003 kg/db
Webáruház készítés