Paleolit receptek

Izgalmas marcipángolyó variációk

2019.10.10 12:56

Hozzávalók 4 személyre / 10 közepes golyóhoz:
• 0,6 dl kókusztej
• 3 dkg eritrit
• 10 dkg finomra őrölt mandula
• 1,3 dkg kókuszliszt
• 2 dkg kókuszzsír
• ½ tk. őrölt fahéj

A forgatáshoz:
• 5 dkg paleo csokoládé
• 1 ek. kókuszreszelék
• 1 tk. kezeletlen narancs reszelt héja
• 1 ek. eritrit
• ½ tk. matchatea-por

 

Elkészítési idő: 15 perc


Elkészítés:
A kókusztejet felforraljuk egy kis lábasban, belekeverjük az eritritet, majd levesszük a tűzhelyről, és addig kavargatjuk, amíg az édesítőszer fel nem oldódik. A többi hozzávalót kézzel összegyúrjuk a cukorsziruppal. Akkor jó az állaga, ha kis golyókká formázva összeragad. Ha még túl vizes, egy kevés kókuszlisztet adunk hozzá, ha nem elég ragacsos, akkor még egy kis cukorszirupot és kókuszolajat. Formázás előtt mindenképp hűtőbe vagy mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, és könnyebben összeálljon a golyóforma. A paleo csokoládét kisebb darabokra törjük, és vízgőz fölött egy edényben folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. A kókuszreszeléket egy tálkába öntjük, és belereszeljük a narancs héját. Egy másik tálkában összekeverjük az eritritet és a matchatea-port. A megformázott marcipángolyókat mind a három bundában megforgatjuk, és tálalásig hűtőbe teszszük őket.

Finom és elegáns desszertet készíthetünk néhány finomság és egy-két dekorációs ötlet segítségével!

izgalmas marcipángolyó variációk