Paleolit receptek

Kacsamáj karamellizált hagymával, sárgarépával

2020.01.31 11:00

HOZZÁVALÓK 4 adaghoz:
• 2 ek. liba- vagy kacsazsír
• 70 dkg pecsenye kacsamáj darabolva
• 3 gerezd fokhagyma szeletelve
• 6 friss zsályalevél aprítva
• 2 nagy vöröshagyma vékonyan
karikázva
• 2 póréhagyma vékonyan karikázva
• só, bors

A körethez:
• 8 zsenge sárgarépa hosszában
kettévágva
• só, bors
• 2 ek. szűz olívaolaj vagy kókuszzsír

 

A zsírt felhevítjük, és megpirítjuk rajta a vörös- és a póréhagymát. A lángot mérsékeljük, és a hagymákat addig pároljuk, ameddig teljesen meg nem puhulnak. Sóval, borssal ízesítjük, a serpenyőből kivesszük, melegen tartjuk. Ezzel párhuzamosan egy másik serpenyőben felhevítjük az olajat vagy a kókuszzsírt, és a félbevágott répákat vágott felükkel lefelé sütni kezdjük. Mikor már szép aranybarna színt kapnak, akkor megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük. Félretesszük.
Egy pici pluszt zsírt hozzáadva a kacsamájdarabokat mindkét felükön átsütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zsályát, és együtt sütjük még 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk, a hagymával és a répával tálaljuk.

Webáruház készítés