Paleolit receptek

Kacsamáj szőlővel, őszi spenótsalátával

2017.10.06 16:13

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg kacsamáj

- 2-3 ek. kacsazsír
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 dl vörösbor
- 1 fürt magtalan fehér szőlő
- 1 fürt magtalan lila szőlő
- törött bors
- só

 

A salátához:
- 50 dkg spenót
- 2 körte
- 4 szál újhagyma
- 5 dkg dió
- 4 ek. olívaolaj
- 4 ek. balzsamecet
- só, törött bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 60 perc



Elkészítés:
A májat a megtisztított, felszeletelt vöröshagymával tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a vörösbort és a zsírt, majd megszórjuk törött borssal. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg pirulni nem kezd a teteje. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, szárukról lecsipegetett szőlőszemeket, majd a sütőbe visszatéve további 10 perc alatt készre sütjük. A salátához szárazon megpirítjuk a diót. Az olívaolajat összekeverjük a balzsamecettel meg a sóval, és törött borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a megtisztított spenótot, a felszeletelt körtét, a karikára vágott újhagymát és a pirított diót. A kacsamájat tálaláskor megsózzuk, és megszórjuk az újhagyma zöldjével. Spenótsalátával kínáljuk.

Valójában bármelyik évszak borongós hangulatú napjaiban jóleshet ez a lelket melengető, színes étel-összeállítás. Őszre hangolódva igyekezzünk olyan alapanyagokkal dolgozni, amelyeket az évszak kínál a számunkra. Körte, szőlő, dió – az összhatás mennyei.

kacsamáj szőlővel, őszi spenótsalátával