Paleolit receptek

Kakukkfüves gesztenyés egytálétel

2019.01.17 15:25
Kakukkfüves gesztenyés egytálétel

Hozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg sárgarépa felkarikázva
• 20 dkg édesburgonya kis kockára vágva
• 45 dkg kelbimbó
• 20 dkg gomba négyfelé vágva
• 40 dkg főtt gesztenye
• 3 ek. kacsazsír
• 1 tk. kakukkfű
• só ízlés szerint
• 2 dkg reszelt parmezán (opcionális)

Elkészítési idő: 35 perc 


Elkészítés:
Előkészítjük a zöldségeket a fentiek szerint. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a kacsazsírt, és gyakori kevergetés mellett, fedő alatt félpuhára pároljuk a sárgarépát, valamint az édesburgonyát.
Ezután levesszük a fedőt, hozzájuk adjuk a kelbimbót, a gombát, majd a gesztenyét, s fedő nélkül pár percig pároljuk őket. Ha a víz már elpárolgott a zöldségekről, maximális fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, és folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a serpenyő tartalmát a kakukkfűvel, illetve a sóval. Tálaláskor meghinthetjük reszelt parmezánnal is.

A főtt gesztenye csodásan passzol a kacsazsír és a kakukkfű egyedi ízeihez, a sok ízletes zöldségről már nem is beszélve.

Posta Renáta receptje