Paleolit receptek

Kelbimbósaláta mazsolával és pekándióval

2016.11.17 17:02

Hozzávalók 4 személyre:

- 60 dkg tisztított kelbimbó félbevágva vagy harmadolva (mérettől függően)
- 1-2 ek. kókuszzsír
- 5 dkg arany mazsola
- 6 dkg pekándió (ízlés szerint pirított is lehet)

Az öntethez:
- 3 ek. olívaolaj
- 1 tk. almaborecet
- 1 tk. dijoni mustár (esetleg mézes változatban)
- 1 tk. víz
- 1/2 kk. tengeri só
- frissen őrölt fekete vagy színes bors ízlés szerint

 

Elkészítési idő: 
30 perc

 

Elkészítés:

Az öntethez az összes hozzávalót homogén allagúra keverjük egy kis tálban (először az ecetet, a vizet, a sót, a borsot, a mustárt, majd a végén az olajat keverjük bele).
Egy nagy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, és kb. 4-5 perc alatt megpirítjük a kelbimbókat, lehetőleg minden oldalukat szép pirosasbarnára.
Lehúzzuk a tűzhelyről a serpenyőt, a kelbimbót pedig áttesszük egy nagy salátástálba. Hozzáadjuk a mazsolát és a pekándiót, meglocsoljuk, alaposan átforgatjuk a dresszinggel, és azonnal tálaljuk.

 

Ki gondolná, hogy a kelbimbó egy igazán fenséges és tápláló saláta összetevője lehet? 
A dijoni mustáros dresszing kellemesen megbolondítja ezt a remek ételt, amelyet sültek mellé is kínálhatunk köretként, de önmagában is, akár vacsorára is tökéletes választás.