Paleolit receptek

Kókusztejes sárgadinnye-krémleves

2019.08.08 09:47

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 nagyméretű vagy 2 kisebb érett sárgadinnye
• 1 dl kókusztej
• ½ tk. őrölt fahéj
• pár csepp lime

Elkészítési idő: 10 perc


Elkészítés:
Ha a levest a dinnyehéjban szeretnénk tálalni, 2 kisebb méretű gyümölcsöt választunk, és félbevágjuk őket: így 4 „mélytányért” kapunk. Eltávolítjuk a magházat, majd egy evőkanállal kivájjuk az érett gyümölcshúst, amilyen mélyen csak lehetséges. A kivájt darabokhoz hozzáadjuk a kókusztejet, a fahéjat, és ha nagyon magas a dinnye cukortartalma, néhány csepp lime levével ízesítjük. Kézimixerrel, darálóval pépesítjük az összetevőket, majd tálalásig hűtőbe tesszük a levest. Tálaláskor a kivájt dinnyehéjakba töltjük a finomságot. Tökéletes hűsítő.

Ha tehetjük, mindig érett és hazai idénygyümölcsöket fogyasszunk, melyeket finom krémlevessé is át tudunk alakítani némi kókusztejjel, minimális édesítéssel és egy ötletes tálalással. Mivel a leves nem igényel főzést, nem vesznek el a gyümölcsben rejlő értékes tápanyagok sem.

kókusztejes sárgadinnye- krémleves

Webáruház készítés