Paleolit receptek

Kolbásszal töltött póréhagyma

2016.11.10 16:04

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 vastag póréhagyma
- 15 dkg házi szárazkolbász
- 1 kisebb paprika

- 2 főtt tojás
- 1 csipet só
- 1 tk. paprikakrém

- kevés póréhagymabél

 

Elkészítési idő: 
40 perc
+ dermedési idő

 

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, a felesleges részeket eltávolítjuk, a gyökeres, fehér részüket pedig kb. 5 cm hosszan levágjuk - ez jó lesz később levesbe, salátába. A maradék szárból 2-3, egyenként kb 10 cm-es darabokat vágunk: ezeket fogjuk megtölteni. 

Egy fakanál segítségével kifúrjuk a hagymaszárakat úgy, hogy csak a 3 külső réteg maradjon meg, így nem a hagyma íze fog dominálni a vendégváró falatokban, de még kellően összetartja a tölteléket.
Az kolbászos krém elkészítésekor a főtt tojások fehérjéit kivéve az összes hozzávalót aprítóban összedolgozzuk, majd hozzádaraboljuk a fehérjéket.
Habzsák segítségével megtöltjük a kifúrt póréhengereket, és pár órára hűtőbe tesszük őket dermedni. Szeleteljük, és saját sütésű pékáruval kínáljuk.

 

A póréhagyma egy méltán népszerű téli idényzöldség sok vitaminnal és kevés kalóriával - most különleges vendégváróként ismerkedhetünk meg vele.