Paleolit receptek

Konfitált bőrös császárhús karfiolos zellerpürével és birsalmás káposztával

2020.03.12 15:45

Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg bőrös császár
• 50 dkg zsír
• só
• bors

A karfiolos zellerpüréhez:
• 1 kis fej hagyma
• 50 dkg zeller
• 50 dkg karfiol
• 3 ek. Cocomas kókuszkrém
• só
• bors

 

A birsalmás káposztához:
• 1 kis fej hagyma
• 60-80 dkg lilakáposzta
• 20 dkg birsalma
• 1 ek. almaecet
• 2 ek. eritrit
• só
• bors

 

Elkészítési idő: 240 perc


Elkészítés:
A bőrös császárt megmossuk, megtisztítjuk az esetleges szőrszálaktól, sózzuk, borsozzuk.
Egy jénai tálba tesszük a zsírt, ráhelyezzük a bőrös császárt, lefedve sütőbe toljuk, és 170 fokon kb. 3 órát sütjük. Miközben a hús sül, elkészítjük a köreteket. Kockára vágjuk az egyik hagymát, hasábokra a zellert, a karfiolt pedig apró rózsáira bontjuk.
Kevés kókuszzsíron ledinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zellerhasábokat, egy kicsit lesütjük, majd rárakjuk a karfiolrózsákat.
Sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, hozzáadjuk a kókuszkrémet, és botmixerrel pürésítjük. Szálára vágjuk a lilakáposztát és a hagymát, majd kókuszzsíron sóval megpároljuk.
A birsalmát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, és megfőzzük vízben. Ha puha a lilakáposzta, ecettel, eritrittel ízesítjük.
Külön edényben szoktuk párolni a káposztát és az almát, majd a végén keverjük össze őket, hogy az alma szép sárga színe megmaradjon.

konfitált bőrös császárhús

Webáruház készítés