Paleolit receptek

Körte chutney aszalt áfonyával

2021.09.30 14:41
Körte chutney aszalt áfonyával

Hozzávalók 12 szelethez:
• 4 körte

• 2 db alma
• 1 fej lilahagyma
• 1 fej salottahagyma
• 1 maréknyi aszalt áfonya
• 1 maréknyi aranymazsola
• 1 db fahéjrúd
• 4-5 dkg gyömbér
• 1 chili paprika
• 1 kávéskanál gyömbér
• 130 ml fehérborecet
• 1 kiskanálnyi méz
• 2 evőkanál balzsamecet
• 1 evőkanál Gál glicin ízlés szerint
• kevés só
• 1 mokkáskanál pektin 

 


Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, a körtét és az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és centis kockára vágjuk. Majd a Vegital Glass Scarlet gép tartályába rakjuk, hozzáadjuk az áfonyát, a mazsolát és a finomra vágott chili paprikát, az egész fahéjrúddal, a fehérborecettel, majd rárakjuk a darálásmentes főzőfejet, kiválasztjuk a csúszka segítségével a low (alacsony) hőfokot, és ezen főzzük 25 percig. Végül hozzáadjuk a mézet, a balzsam ecetet és a kevés vízben feloldott pektint, majd összekeverjük és még 10 percig főzzük, amíg besűrűsödik. A kész chutnyt tiszta üvegekbe rakjuk, hagyjuk teljesen kihűlni. A chutney-t ugyan úgy tartósíthatjuk, mint bármilyen lekvárt, száraz dunsztba tesszük és hagyjuk benne.

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/