Paleolit receptek

Lágy belsejű, puha paleokenyér

2020.07.09 11:52

Hozzávalók:
• 4 nagy tojás
• 50 ml savanyúkáposzta-lé
• 50 ml víz
• 1,5 dkg kinyomkodott reszelt alma
• 6 dkg őrölt mandula (részlegesen zsírtalanított, blansírozott mandulából)
• 3 dkg arany lenmagpehely
• 1,7 dkg tápiókakeményítő
• 1,7 dkg útifűmaghéj
• 1 tk. só
• 1 tk. szódabikarbóna

Elkészítési idő: 65 perc


Elkészítés:
Felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a savanyúkáposztalét, a vizet és az almát.
Külön tálban kimérjük a száraz hozzávalókat, majd elkeverjük őket a folyékonyakkal és kenyérsütő formába töltjük a keveréket.
Legalább 10-15 percig 40-50 fokos, langyos sütőben pihentetjük a keveréket.
Ezt követően 10 percig 200 fokon, majd további 35 percig 180 fokon készre sütjük.
Ha teljesen kihűlt, szeleteljük.

Lágy belsejű, puha paleokenyér