Paleolit receptek

Langalló

2017.08.17 11:31

Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
- 3 tojás
- 1 dl víz
- 20 dkg őrölt mandula
- 10 dkg nyílgyökérliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. citromlé
- 1 tk. bazsalikom
- 1,5 tk. só
- törött bors ízlés szerint

A feltéthez:
- 20 dkg ToTu krém extra
- 2 tojás
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1 ek. citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- só, törött bors ízlés szerint
- 1 nagy fej lila hagyma
- 10 dkg szeletelt húsos szalonna
- 1 diónyi zsír a forma kikenéséhez

Elkészítési idő: 40 perc

Elkészítés:
A ToTu krém extrát összekeverjük a tojással és az útifűmaghéjjal. Sóval, törött borssal, összezúzott fokhagymával és citromlével ízesítjük. Félretesszük, és hagyjuk besűrűsödni. A tésztához a tojást víz hozzáöntésével, villa segítségével felverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és jól összekeverjük őket. A masszát nedves kézzel, kizsírozott pizzaformába nyomkodjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. Ezalatt felszeleteljük a hagymát és a szalonnát. Kivesszük a sütőből a tésztát (vigyázat, forró!). Rátesszük az átkevert ToTu-s masszát, majd megszórjuk hagyma- és szalonnadarabkákkal. Végül 15-20 perc alatt készre sütjük.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a paleósok kb. 90%-a – a megengedő elvek jegyében – időnként fogyaszt sajtot. Fontos azonban olyan sajtokat választani, amelyeket minimum egy-két évig érleltek, mert így a tejfehérjék részben már lebomlanak, és kevesebb problémát okozhatnak.

langalló