Paleolit receptek

Lazaccal töltött padlizsán

2018.09.06 12:10
Lazaccal töltött padlizsán

Hozzávalók 2-4 személyre:
• 2 közepes méretű padlizsán
• 2 ek. extra szűz olívaolaj

A töltelékhez:
• 2 dl mandulatej
• 40 dkg lazacfilé apró kockákra vágva
• 1 csokor kapor aprítva
• 1 kk. tápiókakeményítő
• só, őrölt fehér bors ízlés szerint
• 1 tojás + 1 tojássárgája

A tetejére:
• 6 dkg reszelt parmezán (elhagyható)

 

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, és forró sütőben 20 percig elősütjük. A húsukat kikaparjuk és apróra vagdaljuk. A mandulatejet felforraljuk a sóval és a borssal, hozzáadjuk a lazacfilét, a kaprot és a padlizsánhúst, majd 2-3 percig főzzük. A tápiókát kevés vízzel simára keverjük, majd összeelegyítjük a lazaccal. Levesszük a tűzről, és egy kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük. A fél padlizsánokat megtöltjük a töltelékkel. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt sülnek aranybarnára. A sütési idő vége előtt kb. 5 perccel megszórjuk a parmezánnal.

Nyár végén fantasztikus mennyiségű hazai padlizsán terem, érdemes maximálisan kihasználni e bőséget. Ez a fogás tökéletes előétel, de gyors ebédnek, vacsorának is kiváló.

Mojzes Éva receptje