Paleolit receptek

Mákos-sárgabarackos müzliszelet

2018.04.26 15:04

Hozzávalók (10 kisebb szelethez):
• 10 magvas/10 dkg mag nélküli datolya
• 1,5 dkg kókuszzsír
• 4 dkg kókuszreszelék
• 6 szem aszalt sárgabarack
• 1 ek. mák

Elkészítési idő: 15 perc


Elkészítés:
A datolyákat kimagozzuk, majd a kókuszzsírral és a kókuszreszelékkel együtt aprítógépben összedolgozzuk. A müzlialapot összegyúrjuk a mákkal és az apró kockákra vágott sárgabarackkal. Kézzel dolgozunk, mert így könnyebben alakítható a massza. Ezután a müzlit egy zsír- vagy sütőpapírra halmozzuk és szögletesre formázzuk. Ehhez egy vagy két széles kést is használhatunk, a munkát megkönnyítendő: először a két-két szemben lévő oldalt egyenesítjük ki, majd a tetején lévő egyenetlenségeket kenegetjük el a kés felületével. Becsomagoljuk a müzliszeletet, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Ha most vágnánk bele az életmódváltásba, és eddig a nagyon édes reggeliket preferáltuk, akkor első lépésként akár ezzel a müzliszelettel is próbálkozhatunk – a paleomuffinok és tojásételek mellett.

 

mákos-sárgabarackos müzliszelet