Új Jelszó Kérése
Termék Részletek


Kókuszolaj prémium 1l Manila

Kókuszolaj prémium 1l Manila
1 195 Ft (941 Ft+ÁFA)1195
Minőségét megőrzi:
2017.09.12.
Gyűjtőcsomagolás:
1 karton = 12db

A tömlős (zacskós) kiszerelés nyáron is praktikus. Nem folyik, nem reped, nem törik, nem ereszt. Olyan nyílást vághatunk rajta, amilyet akarunk. Kényelmesen kanalazható bármilyen használathoz.

 

A Manila kókuszolaj egészséges, könnyen használható helyettesítője a hagyományos étolajoknak, ráadásul  most már hazánkban is jó áron elérhető.

  • A Fülöp-szigetek a világ legnagyobb exportőre a minőségi kókuszolajnak. Saját termékünk, amit mostantól a vásárlói igényeknek megfelelően magyar csomagolásban forgalmazunk, az egyik legnagyobb, legmodernebb manilai gyárból kerül ki, ezért kézenfekvő volt Fülöp-szigetek fővárosáról, Maniláról elnevezni.

    A negyedévenkénti SGS minőségbiztosítási ellenőrzésnek és a modern gyártási folyamatnak hála a Premium megnevezés is helytálló mert a közel laboratóriumi tisztaság miatt a Manila Premium Kókuszolaj víztiszta, szagtalan és a kókuszolaj legelőnyösebb főzési tulajdonságaival rendelkezik ami a minőség otthon is tapasztalható bizonyítéka.

    A kókuszolaj a jelen és a jövő sikerterméke, országszerte egyre többen próbálják ki és állnak át a használatára, ezért döntöttünk úgy, hogy a legfontosabb tudnivalókat a termékről magyarul tüntetjük fel a csomagoláson, így segítjük a végfelhasználókat a vásárlásban és a viszonteladó partnereink értékesítő munkáját.

    A Manila kókuszolaj egészséges, könnyen használható helyettesítője a hagyományos étolajoknak, ráadásul  most már hazánkban is jó áron elérhető.

    Az olaj előállításához a kókuszdiót gyártónk családi farmokról és olyan ültetvényekről szerzi be ahol a helyi kisközösségek tagjai végzik a munkát, így adva nekik évről évre megélhetést és jövőt.

    Bár termékünk nyersanyaga vidéki kisközösségek ültetvényeiről származik, mi is és gyártópartnerünk is elkötelezetten hisz abban, hogy a gyártási eljárás minden lépését a lehető legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően kell elvégezni. A Manila olaj a térség egyik legmodernebb gyárában készül és szigorú minőségbiztosítási és élelmiszer-biztonsági ellenőrzésen esik át mielőtt az Európai felhasználók asztalaira kerül.

    Legfontosabb számunkra, hogy a termékünk sem gombamérgeket (aflatoxin), sem pedig káros vegyületeteket (PAH)  ne tartalmazzon, ezért az SGS a világ vezető minőségellenőrző, vizsgáló és tanúsító szervezete rendszeresen ellenőrzi (www.sgs.hu) termékeinket.

    A gyártási technológia tisztán fizikai eljárás, így megmarad benne a kókusz minden pozitív tulajdonsága anélkül, hogy valamilyen vitatott hatású adalékanyagot kevernének az olajhoz ami végül a mi tányérunkon kötne ki.

    A pálmafák aratása után az érett kókuszdiót mossák, darabolják majd az így kapott „koprát” gőzöléses technológiával megfőzik, tovább darálják míg egészen finom por lesz belőle. Ebből a darálványból préselik ki az olajat, amit a következő lépésben szűrnek, majd több mint 200 Celsius fok fölé hevítenek, így kipárolnak belőle minden maradék fizikai és kémiai szennyeződést.

    Az így nyert olaj színtelen, majdnem víz tisztaságú, magában is fogyasztható, kellemes ízű enyhén kókusz illatú folyadék.

    A vele készült ételek könnyűek, nem terhelik meg az emésztőrendszert és megmarad saját illatuk.

    A Délkelet-ázsiai országokban hosszú évtizedek óta ismerik a kókuszolajat és szeretik a növényi olajok között kiemelkedően előnyös egészségügyi hatásai miatt.

    Anélkül, hogy elmerülnénk a szakmai részletekben, felsoroljuk néhány előnyös, sőt jótékony tulajdonságát a Manila kókuszolajnak:

    • magas hőstabilitása miatt más olajokkal szemben csak rendkívül magas hőmérsékleten ég el, nincsen kellemetlen szaga sütés közben és ezért megóv minket az egészségtelen karcinogének bevitelétől,
    • pozitív hatású telített zsírsav tartalma miatt csökkenti a koleszterin szintet,
    • közvetlenül a májban dolgozza fel a szervezet, ezért azonnali keton energiaforrást biztosít az agynak és a sejteknek,
    • fertőtlenítő hatása miatt magában fogyasztva segít a gombás fertőzések kezelésében,
    • értékes lipideket, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag vegyületeket tartalmaz ami nagyszerű hidratáló és bőrápoló szerré teszi, a káros UV sugarak egy részét is kiszűri,
    • tökéletes alapanyag házi szappan készítéséhez.

    Végezetül szeretnénk tisztázni néhány pozitív egészségügyi tényt a kókuszolajjal kapcsolatban.

    Igaz, hogy több mint kilencven százalékban zsírsavakból áll, de ezek a zsírok teljesen különböznek a negatív hatású, jellemzően más állati- és  növényi eredetű (napraforgó, tökmag, kender, olíva, repce…stb.) káros ipari omega-6 telítetlen zsírsavat tartalmazó sütőolajoktól. A kókuszolaj az emberi szervezet számára fontos telített zsírsavainak pozitív egészségügyi hatásairól számtalan kutatás készült már világszerte.

    A kókuszolaj 25 Celsius fok alatt elveszíti folyékonyságát, sűrűbb állagot vesz fel, megdermed, de ennek a változásnak semmilyen hatása nincsen az olaj minőségére, könnyebben tárolható és adagolható lesz, hő hatására újra folyékonnyá válik.

    A Manila kókuszolajat ajánljuk húsok és zöldségek sütéséhez, pácok készítéséhez, saláták ízesítéséhez, bőrápolószerként, diétás kiegészítőnek és alapanyagként házi szappan főzéséhez.

    A Manila Premium kókuszolaj a Fülöp-szigeteki kókuszpálma kistermelőtől a magyar konyhákig az ellenőrzött minőség márkája.

     

  • Kiszerelés
    1l
    Márka
    Manila
    Forgalmazó
    Mango Birodalom Kft.
    Életmód
    Paleolit étrend
    Beltartalmi érték (kötelező adatok)
    100 grammra vetítve
    Energia kcal/kJ
    928 kcal / 3898 kJ
    Zsír
    100 g
    - ebből telített zsírsavak
    86 g
    Szénhidrát
    0 g
    Fehérje
    0 g
    Cikkszám
    5999886558017
    Tömeg
    950 g/db
Webáruház készítés