Paleolit receptek

Matcha teás, kókuszos lime-tart

2019.10.03 17:31

Hozzávalók 8-10 személyre:
Az alaphoz (23 cm-es formához):
• 18 dkg darált napraforgómag
• 6 dkg arany lenmag darálva
• 6 dkg nyílgyökérliszt
• 3 dkg cukrozatlan kakaópor
• 3 ek. eritrit (porcukor állagú)
• 1 csipet só
• kb. 5-6 ek. olvasztott kókuszolaj

A töltelékhez:
• 10 lapzselatin
• 6 dl kókusztejszín
• 1 lime reszelt héja és leve
• 12 dkg eritrit
• 3 tk. matchatea-por
• ½ rúd vanília magjai

 

Elkészítési idő: 45 perc


Elkészítés:
Az alaphoz az összes hozzávalót beteszszük egy tálba, és annyi kókuszolajat adunk hozzájuk, hogy nedves, morzsalékos tésztát kapjunk. Egy piteformát vékonyan kikenünk olajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral. A kakaós, morzsás tésztát beleöntjük a formába, és nedves kézzel ellapítjuk, úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített 180 fokos sütőben 18-20 percig sütjük, majd kihűtjük. A töltelékhez a zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe 5 percre. A kókusztejszínt az eritrittel és a lime-lével együtt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a leszűrt, megpuhult zselatint, a matcha teát és a vaníliamagokat. Kóstoljuk meg, ha szükséges, lehet még édesíteni, vagy ízlés szerint több lime-levet adni hozzá. Amikor kihűlt, és elkezd megdermedni a krém, akkor öntsük bele a kakaós alapba, tegyük hűtőbe pár órára, majd szeletelve tálaljuk. Nagy piteforma helyett picivel több munkával készülhet mini piteformákban is, így mindenki kaphat egy kis pitét – a gyerekek különösen kedvelik ezt.

A matcha tea egy speciálisan termesztett és eloállított japán zöldtea-fajta, nálunk kevésbé ismerik és használják. Számos jótékony élettani hatással rendelkezik, többek között tele van antioxidánssal. Érdemes kipróbálni, különleges kiegészítője lehet a desszerteknek is, és sok jó tulajdonsága mellett a színe is gyönyörű.

Matcha teás, kókuszos lime-tart

Webáruház készítés