Paleolit receptek

Medvehagymás-tormás sonkakrém zsenge tavaszi zöldségekkel

2019.04.25 14:35

Hozzávalók 8 személyre:
• 4 ek. kókuszzsír
• 8 dkg medvehagyma felaprítva
• 20 dkg főtt, füstölt sonka
• 2 dkg frissen reszelt torma
• 2 tk. fűszerpaprika
• 0,75 dl kókusztej
• ½ tk. őrölt kömény
• só, bors ízlés szerint
• 1 fejes saláta leveleire szedve
• 2 csokor hónapos retek felszeletelve
• 1 csokor medvehagyma
• 1 csokor újhagyma felkarikázva

Elkészítési idő: 15 perc + 20 perc hűtés


Elkészítés:
A kókuszzsírt egy serpenyőben fellangyosítjuk, hozzáadjuk a medvehagymát és a füstölt sonkát is. Párszor átkeverjük, hogy a hő hatására kicsit összeolvadjanak, és levesszük a tűzről. Ezután a serpenyő tartalmát a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk (botmixer is használható hozzá), és egy jól záródó edénybe töltve legalább 20 percre hűtőbe tesszük. Kis tálkában a ropogós zöldségek mellé kínáljuk.

Ebben az ízletes fogásban minden jóval találkozhatunk, amitől annyira finom tud lenni egy tavaszi reggeli. Akár le is fagyaszthatjuk a sonkakrém maradékát.

medvehagymástormás sonkakrém zsenge tavaszi zöldségekkel

Webáruház készítés