Új Jelszó Kérése
Termék Részletek


Meggyes szelet 60g Édenszelet

Meggyes szelet 60g Édenszelet
399 Ft (314 Ft+ÁFA)399
Minőségét megőrzi:
2016.12.31.
Gyűjtőcsomagolás:
1 karton = 10db

Az ÉDENSZELET kizárólag aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat tartalmaz. Előállítása során semmilyen adalékanyagot, édesítőszert vagy színező anyagot nem adunk hozzá. Minden gyümölcs-szeletet kézzel készítünk, és hőkezelés nélkül, hidegen préseljük, majd csomagoljuk őket. Minden termékünk paleolit, glutén- és laktózmentes.

  • Összetevők:

    • datolya
    • mazsola 
    • meggy
    • kókusz

    Tápérték egy szeletben(60g):

    • Energia: 165 Kcal
    • Szénhidrát: 39g
    • Fehérje: 8,4g
    • Zsír: 2,8g

    Nem tartalmaz színező anyagokat és finomított cukorféléket.

    datolya a trópusi oázisok gyümölcse, tele az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokkal és energiával, amelyek segítenek testünk egészségesen és fitten tartásában:

    • A datolya rostanyagban gazdag, így gátolja a koleszterin felszívódását a bélben, és felgyorsítja a kiválasztódás folyamatát. Védi a gyomor nyálkahártyáját, mivel csökkenti az étel gyomorban töltött idejét és megköti a rákkeltő anyagokat a gyomorban.
    • Antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek közül a legismertebb a béta karotin. Ezek az antioxidánsok védik a sejteket a káros szabad gyököktől. Ennek következtében a datolya fogyasztása gátolja a bél-, prosztata-, mell-, tüdő- és hasnyálmirigyrák kialakulását.
    • A datolya magas vastartalommal rendelkezik: 100 g gyümölcsben 0.90 mg vas található. A vas a vörös vérsejtekben levő hemoglobin alkotóanyaga, amely a vér oxigén-szállító képességét határozza meg.
    • Káliumtartalma is igen magas: 100 g datolyában 696 mg kálium található. A kálium a szívritmust és a vérnyomást szabályozó sejtek és testnedvek nélkülözhetetlen alkotóanyaga. Így a datolya rendszeres fogyasztása védelmet nyújt az agyérrendszeri és a szívkoszorúér betegségek kialakulásával szemben.
    • A datolya további négy hasznos ásványi anyagot is tartalmaz: kálciumot, mangánt, rezet ésmagnéziumot. A kálcium a csontok és a fogak nélkülözhetetlen alapanyaga, ugyanakkor jelentős szerepet játszik az izomzat mozgatásában, a vér alvadóképességében és az idegimpulzusok továbbításában. A mangánnak egy különleges antioxidáns enzim előállításában van fontos szerepe, míg a réz a vörös vérsejtek előállításának lényeges összetevője. A magnézium a csontnövekedést segíti elő.

    Az egészséggel kapcsolatos jótékony hatása és a benne rejlő tápanyagok gazdagsága miatt méltán nevezik a mazsolát az aszalt gyümölcsök drágakövének. Fogyasztása többek között az alábbi előnyökkel jár:

    • cukorbetegségben szenvedők inzulin szintjének szabályozásában van jótékony hatása. A mazsola fogyasztása csökkenti az étkezések utáni inzulinszintek kilengéseinek nagyságát azáltal, hogy szabályozza a testben a cukor felszívódását. Mivel a cukor felszívódása egyenletesebb és stabilabb, ezért megelőzi a cukorbetegek egyészségügyi komplikációinak kialakulását. A mazsolának az éhséghormonok szabályozásában is nagy szerepe van, így a mazsolát fogyasztók ritkábban esznek többet a kelleténél.
    • vérszegénység nagyszerű gyógyszere. Magas vastartalma miatt a B-komplex vitaminok nagy részét tartalmazza, amely a vérsejtek újratermelésében játszik alapvető szerepet. Ugyanakkor a mazsola magas réztartalma a vörös vérsejtek fontos alkotóanyaga.
    • A mazsola a savasodás kialakulásának megelőzésében és visszaszorításában is nagy szerepet játszik. A savasodás a vér vagy a légzőrendszer savtartalmának káros mértékű megnövekedése. A sav forrása mindkét esetben a vastagbél. Ez a magas savtartalom a szervezetre igen káros hatással lehet, mert sok betegséget okozhat, többek között bőrbetegségeket, belső szervek megbetegedését, érelmeszesedést, ízületi betegségeket, hajhullást, különböző szívbetegségeket, daganatokat és akár rákot is. A mazsolában található kálium és magnézium a szervezetben felgyülemlő savak semlegesítésének két legfontosabb összetevője, és így a mazsola hatékony ellenszere a szervezet káros savasodásának.  
    • A mazsola rákmegelőző szerepe jelentős, mivel nagy mennyiségben tartalmazza a polifenolok csoportjába tartozó antioxidánsokat. Ezek az antioxidánsok kisöprik azokat a szabadgyököket, amelyek a testünkben keringve pusztítják sejtjeinket és belső szerveinket. Elsősorban a szabadgyökök tevékenységének köszönhető a rákos sejtek növekedése is. A mazsola rendszeres fogyasztása megnöveli az erős antioxidánsok számát a szervezetünkben, és így megelőzhető a rák kialakulása. A már meglevő rák növekedési folyamatának megfékezésében is jelentős szerepe lehet.

    kókusz jótékony táplálkozási hatásai:

    • Megelőzi az elhízást. Felgyorsítja az anyagcserét, mivel azonnal hasznosítható energiaforrás, és a többi zsíroknál jóval kevesebb kalóriát tartalmaz.  A kókuszt tartalmazó készítmények fogyasztóinak hosszabb ideig nincs éhségérzetük, és ezért kevesebb ételt fogyasztanak.
    • Egészségesebb szívet biztosít. Könnyen bomló zsírokat tartalmaz, amelyek alapvetően fontosak az egészség megőrzése érdekében. Az általunk fogyasztott zsírok 98%-a a nehezen lebomló zsírok kategóriájából kerül ki. A kókuszban levő könnyen bomló zsírok nem hatnak negatívan a koleszterinszintre, ugyanakkor csökkentik az érelmeszesedés és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
    • Gyors energiaforrás. Kimagaslóan tápláló tiszta energiát biztosít a test számára. A kókuszt a szervezetünk teljes mértékben azonnali energia előállítására használja, és így nem raktározza el zsírok formájában. Ezáltal növeli az állóképességet és a sportolók teljesítőképességét. 

    Az aszalt meggy három fontos összetevőt bíztosít az egészségre vágyók számára:

    • Gazdag a szervezet számára oly fontos ásványi anyag, a réz biztosításában. A réznek a testszövet előállításában és ellenállóvá tételében van alapvető szerepe. Megvédi ezeket a szöveteket a szabadgyökök támadásától, és segít a sejtek energiatermelésében is.
    • Az aszalt meggy jelentős C vitamin forrás szervezetünk számára. 100 g aszalt meggy 32 milligram C vitamint tartalmaz, amely majdnem fele a napi bevételi szükségletünknek. A C vitamin az immunrendszer erősítése mellett segít az új testszövet felépítésében, és a sebek gyógyulásának folyamatában is.
    • Az aszalt meggy A vitaminban is nagyon gazdag. Az A vitamin az új sejtek képződését segíti elő, és az immunrendszer hatékonyságában is fontos szereppel bír. Az A vitamin fogyasztása elősegíti a látás tisztaságát és a bőr táplálásában is jelentős szerepet játszik.  
  • Kiszerelés
    60g
    Gyártó
    Gergely család
    Forgalmazó
    Gergely család
    Életmód
    Paleolit étrend
    Beltartalmi érték (kötelező adatok)
    100 grammra vetítve
    Energia kcal/kJ
    303 kcal / 1271 kJ
    Zsír
    2 g
    Szénhidrát
    66 g
    Fehérje
    8 g
    Cikkszám
    5999887253010
    Tömeg
    60 g/db
Webáruház készítés