Paleolit receptek

Mini zöldséges fasírtok

2017.09.28 15:31

Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált pulyka- vagy sertéshús
- 2 ek. állati zsír
- 2 házi tojás
- ¼ tk. só
- ¼ kk. bors
- 4 ek. szezámmag vagy szezámpehely
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagyméretű sárgarépa
- kókuszzsír a sütéshez

Elkészítési idő: 40 perc



Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a fűszereket, a szezámmagot, a zúzott fokhagymát, és alaposan összekeverjük. Meghámozzuk a sárgarépát, majd minél kisebb darabokra reszeljük. Hozzákeverjük a húshoz, és apró fasírtgombócokat vagy hasábokat formázunk belőle. A fasírtokat többféleképpen is kisüthetjük, forró zsírban megforgatva vagy 180 fokra előmelegített tepsiben is: a lényeg, hogy a külsejükön ropogós barna réteg keletkezzen. A sárgarépán kívül céklával, édesburgonyával, káposztával, karalábéval is remek ez a recept, sőt fűszernövényekkel is: például pirospaprikával, kurkumával, petrezselyemmel is színesíthetjük.

mini zöldséges fasírtok