Paleolit receptek

Muskotályos kacsacomb sült almával, zellerrel és édesköménnyel

2020.11.26 15:57

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 nagyobb vagy 6 kisebb kacsacomb
• 1 tk. kacsazsír
• só, frissen őrölt bors
• 4 fokhagymagerezd, vékonyan szeletelve
• 1 dl száraz muskotályos bor (vagy almalé)
• 1 ek. balzsamecet
• 1 tk. Paleo-Sweet szirup

A körethez:
• 1 ek. kacsazsír
• 4 szár angol zeller, vékony csíkokra vágva
• 2 édesköménygumó, vékonyan szeletelve
• 2 pirosas héjú alma, vékony gerezdekre vágva

 

Elkészítési idő: 100 perc


Elkészítés:

A kacsacombokat bedörzsöljük sóval-borssal, és egy vékonyan kizsírozott tepsibe helyezzük. Alufóliával szorosan letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. A fóliát leveszszük, ha túl sok zsírt engedett ki magából a kacsa, akkor ennek nagy részét leöntjük, a combok köré rakjuk a fokhagymát, és a bor-balzsamecet-szirup keverékét. Visszatesszük a sütőbe, és további 30-35 percig sütjük, közben néhányszor megöntözzük a boros szósszal (kisebb combok esetén rövidebb idő is elég lehet). Akkor jó, amikor a hús már egészen omlós.
Mialatt sül a kacsa, elkészítjük a köretet. Az édesköménygumókról levágjuk a szárakat, a gumókat kettévágjuk, és kivágjuk a torzsájukat. A maradék rétegeket vékonyan felszeleteljük. A zsíron roppanósra dinszteljük a zellert és az édesköményt. Hozzáadjuk az almát és további 5 percig pároljuk. Egy csipet sóval ízesítjük, és a kacsa mellé tálaljuk.

 

Muskotályos kacsacomb sült almával, zellerrel és édesköménnyel