Paleolit receptek

Muskotályosszilva-pite

2019.10.31 15:18
Muskotályosszilva-pite

Hozzávalók 8 adaghoz:
• 8 tojás, kettéválasztva
• 5 dkg 4x-es édesítő
• 1 tk. őrölt fahéj
• 1 tk. sütőpor
• 1 dl kókusztej
• 10 dkg olvasztott kókuszzsír
• 7 dkg malangaliszt
• 7 dkg kókuszliszt
• 50 dkg érett muskotályos szilva, magozva, negyedelve

Elkészítési idő: 40 perc


Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk az édesítővel, hozzáadjuk a fahéjat, a sütőport, a kókusztejet, a kókuszzsírt, és alaposan kikeverjük. A liszteket kanalanként keverjük bele, úgy, hogy közben a fehérjehabból is adagolunk. A tészta mindvégig maradjon lágy! Kb. 26 cm átmérőjű, kerek vagy négyszögletes, csatos formába öntjük, a tetejét sűrűn kirakjuk a szilvával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.

Az őszi szezon egyik legcsodálatosabb gyümölcse a muskotályos szilva, szinte bódító az aromája. A fahéjjal mennyeien illatozik, amíg sül a sütemény.

Sinka Judit receptje