Paleolit receptek

Narancsos-mentás gumicukor

2018.11.08 12:50
Narancsos-mentás gumicukor

Hozzávalók 18 darabhoz:
• 1 dl frissen facsart narancslé
• 2 púpozott tk. eritritpor
• 2 ek. étkezési zselatin
• 2-3 mentalevél

Elkészítési idő: 10 perc + dermedési idő


Elkészítés:
A rostokat eltávolítjuk a narancsléből szűrő segítségével. Néhány percig beleáztatunk 2-3 mentalevelet, majd kivesszük. Hozzákeverjük az eritritet, ezt követően az egyenletes oldódáshoz mixerrel hozzádolgozzuk a zselatint. Kézmelegre összelangyosítjuk, majd szilikonos formába töltjük. Hűtőbe téve fél óra alatt fogyaszthatóvá válik.


TIPP: 6-8 szem datolyát – szárazságától függően – kb. 30 percre annyi vízbe áztatunk, amennyi ellepi, majd leturmixoljuk. Az így keletkezett folyadék mennyiségét kiegészítjük a narancslével 1 dl-re, így elhagyható az eritrit. A savanykásságot 1-2 csepp citromlével fokozhatjuk.

Ajándéknak is kiváló desszert, amely minimális időráfordítással elkészíthető. Színesebbé varázsolható, ha többféle gyümölcsöt használunk, akár egy formán belül.

Sinka Judit receptje