Paleolit receptek

Paleo lazactatár

2020.07.09 11:40

Hozzávalók 4 személyre:
• 3 tojás sárgája
• 1 ek. mustár
• só, őrölt bors ízlés szerint
• 2 dkg eritrit
• 1 maroknyi áztatott kesudió
• 40 dkg füstölt lazacfilé (ebből 5-10 dekányit hagyjunk meg díszítésre)
• 1,5 dl kókuszolaj
• citromkarikák

Elkészítési idő: 20 perc


Elkészítés:
A turmixgépbe tesszük 3 tojás sárgáját és a mustárt, majd lassú fokozaton turmixolni kezdjük őket.
Szórjunk a gépbe egy maroknyi áztatott kesudiót; öntsünk hozzá 1 dl vizet és folytassuk a turmixolást magas fokozaton kb. 2 percig.
Vegyük vissza a turmixolás fokát, és adjuk a keverékhez a lazacfilé-darabkákat.
Fűszerezzünk sóval, borssal, eritrittel, végül öntsük a gépbe a kókuszolajat, és keverjük egyneművé a tatárt.
Ha szükségesnek látjuk, adjunk további 1 dl vizet a krémhez.
Egy mélyebb tálalóedénybe öntsük ki a tatárt, és hűtőben dermesszük meg.
A krém tetejét díszítsük haldarabokkal és citromkarikákkal.

A hal választása – ár vonatkozásában – elsőre meghökkentő lehet, de azonnal szeretnénk mindenkit megnyugtatni, mert a lazac esetében is lehetséges megfizethető alapanyaghoz jutni. Sok helyen árulnak füstölt lazacnyesedéket vagy mérsékeltebb árú változatokat.
Fogyasztható bármilyen paleokrékerrel vagy -kenyérrel, de salátával vagy akár önmagában is.

Paleo lazactatár