Paleolit receptek

Paleo-túrósrétes

2019.06.06 13:13

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
• 6 tojásfehérje
• 6 ek. víz
• késhegynyi szódabikarbóna
• diónyi zsír (tetszőleges)

A töltelékhez:
• 30 dkg ToTu
• 3 tojássárgája
• 3-5 dkg eritrit
• ½ dl víz
• 4 dkg aszalt gyümölcs/mazsola (elhagyható)

 

A tálaláshoz:
• 1-2 tk. őrölt eritrit

 

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el, amihez az aszalt gyümölcs kivételével valamennyi hozzávalót krémesre turmixoljuk, végül beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöt is. A tojásfehérjét összekeverjük a vízzel és a szódabikarbónával, és olvasztott zsírral kikent, felhevített palacsintasütőben 6 vékony palacsintalapot sütünk belőle. A lapokból hármat-hármat a sütés után azonnal a tepsink méretének megfelelő sütőpapírra teszünk úgy, hogy félig fedjék egymást, így alakítva ki a „réteslapot”. A felénk eső, hosszanti szélre csíkban rákanalazzuk a krém felét, ezután a sütőpapír segítségével rétesszerűen feltekerjük a lapokat. A következő adaggal ugyanígy járunk el. A két rudat sütőpapíros lemezre téve 175 fokos sütőben 12-15 percig sütjük őket, amíg egy kicsit meg nem pirul a tetejük. A sütőből kivéve 6-6 darabra vágjuk a rudakat, és porrá őrölt édesítővel 
megszórva kínáljuk.

paleo túrósrétes

Webáruház készítés