Paleolit receptek

PaleoLét kókuszos-csokoládés piskótarolád

2021.12.30 12:00
PaleoLét kókuszos-csokoládés piskótarolád

Hozzávalók 1 tepsihez:
• 
6 ek. PaleoLét lisztvarázs
 6 db tojás (L)
 csipet só

2,5 dkg holland kakaó
• 6-8 dkg porított eritrit ízlés szerint
1 vanília kikapart magja
6 ek. meleg víz
1 kisebb cukkini reszelve, enyhén kinyomkodva

 

A kókuszkrémhez:
• 2,5 dl növényi tej
• 1 vanília kikapart magja
• 8 dkg porított eritrit ízlés szerint
• 2 ek. nyílgyökérliszt
• 6 dkg kókuszreszelék
• 20 dkg ghee tisztított vaj
• 1 csapott ek. zselatin
• 1/2 dl víz
 
A díszítéshez: 
• olvasztott csokoládé/kókuszreszelék

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A porított eritritet a tojássárgájával habverővel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a meleg vizet, a vaníliát, és tovább verjük 2-3 percig. A lisztet a kakaóval egy tálba szitáljuk, majd óvatosan összeforgatjuk a tojásos keverékkel, a reszelt cukkinivel és a tojásfehérje habbal. Egy gáztepsit kibélelünk egy sütőpapírral, egyenletesen elkenjük a masszát. Előmelegített sütőben 160 fokon 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve a tetejét megszórjuk kakaóval, sütőpapírra fordítjuk, 2-3 percig pihentetjük, majd óvatosan lehúzzuk róla a papírt, az alaposan kicsavart vizes konyharuhával letakarjuk, majd szorosan feltekerjük a tésztát, teljesen kihűtjük. Közbe elkészítjük a kókuszos krémet. A kevés kókusztejet simára keverjük a nyílgyökér liszttel, az eritrittel, a vaníliával, majd a kókuszreszelékkel, hozzáadjuk a maradék tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük, teljesen kihűtjük. A porított eritritet a gheevel habosra keverjük, majd összekeverjük a kihűlt krémmel.
A zselatint a vízben felmelegítjük, majd a krémhez keverjük. A piskótatekercset kitekerjük és a krém több mint a felével megkenjük, óvatosan  szorosan feltekerjük, a maradék krémmel bevonjuk a külsejét. Gőz felett a csokoládét felolvasztjuk, majd a tekercs tetejére csurgatjuk, vagy kókuszreszelékkel megszórjuk, hűtőbe rakjuk egy pár órára, de a legjobb egy éjszakára. Meleg vizes késsel szeleteljük.

 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/