Paleolit receptek

Fahéjas, sült almakrémleves tejszínhabrózsával
22
Okt

Hozzávalók 4 személyre:
• 5 közepes alma
• 1 dkg eritritpor
• 1 g fahéj
• 1,5 dl kókuszkrém
• 4,6 dl víz

Zserbó-muffin körtével újragondolva
22
Okt

Hozzávalók 6 nagy vagy 12 kisebb muffinformához:
Tészta:
• 6 M-es tojás
• 4-5 ek. eritrit
• 1 kk. citromlé vagy csipetnyi só a habhoz
• 6 ek. mandula-, makadámdió- vagy gesztenyeliszt (ezek nem olcsó lisztek, de esetleg pótolhatóak finomra őrölt kókuszreszelékkel is)
• 1 késhegynyi szódabikarbóna
• 1 ek. citromlé vagy 1 késhegynyi aszkorbinsav
• zsír és 1 ek. kókuszliszt a sütőformához

Töltött sütőtök
15
Okt

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 nagyméretű sütőtök
• 250 g csiperkegomba
• 2 házi tojás
• só, bors
• 10 dkg apróra vágott házi szalonna
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 nagy fokhagymagerezd
• 2-3 ek. szezámpehely
• ¼ csokor petrezselyem
• 2 ek. kókuszzsír

Sütőtökös csemegetál
15
Okt

Hozzávalók 2 adaghoz:
• 30 dkg sütőtök
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 4 ek. kókusztej
• 10 ek. padlizsánkrém
• só, bors
• őrölt csili vagy szerecsendió ízlés szerint
• 2 tonhalkonzerv saját levében eltéve
• 10 dkg zöldsaláta
• 6 szem aszalt szilva
• ½ citrom vagy lime
• 2 ek. paprikakrém

Őszi vitaminsaláta
08
Okt

Hozzávalók 2 személyre:
• 1 alma, kis kockákra vágva
• ½ narancs gerezdjei, apró kockákra vágva
• 20 dkg lilakáposzta, apróra vágva
• 1 kis fej lilahagyma, egészen apróra vágva

Fűszeres diókrémmel töltött sült alma
08
Okt

Hozzávalók 2 személyre:
• 2 piros héjú alma
• 7 dkg darált dió
• 2 ek. cukormentes sárgabaracklekvár
• ½ narancs kifacsart leve
• 1 tk. reszelt narancshéj
• 1 csipet őrölt fahéj
• 1 csipet őrölt szegfűszeg
• 1 ek. kókuszzsír

Sütőtökös túrógombóc kesutejföllel
01
Okt

Hozzávalók 12 gombóchoz:
• 12 tojásfehérje vagy 400 g ToTu
• 2 tojás
• 4 dkg reszelt sütőtök
• 4 dkg blansírozott mandulaőrlemény
• 4 dkg finom szemcséjű kókuszliszt
• 1,4 dkg útifűmaghéjliszt
• 2,6 dkg eritritpor
• 2 csipet steviapor
• 2 dkg kókuszolaj

Sütőtökös minimuffin sonkakrémmel (sós)
01
Okt

Hozzávalók 14 apró muffinhoz:
• 20 dkg sült sütőtök, felkockázva
• 3 tojás
• só, frissen őrölt bors
• 4 dkg puha mangalicazsír + a formák kikenéséhez
• 1 csipet őrölt koriander
• 1 csipet őrölt római kömény
• 1 csipet őrölt gyömbér
• 1 csipet őrölt szerecsendió
• 3 dkg kókuszliszt
• 3 dkg dióliszt (vagy makadámdióliszt)

Sütőtökös-zöldséges nyárs csípős mártással
24
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kb. 80 dkg-os, hosszúkás (kanadai) sütőtök
• 20 dkg kelbimbó
• 1 fej vöröshagyma
• 1 fej lilahagyma
• 1 fej fokhagyma
• 1 kk. szárított gyömbér por
• só, őrölt bors
• 1 ek. zsír

Sütőtökkrémleves
24
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 ek. kókuszzsír
• 1 fej vöröshagyma, aprítva
• 1 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
• 50 dkg sült sütőtökhús, darabolva
• 6 dl víz
• 2 dl kókusztej
• só
• őrölt fehérbors
• őrölt gyömbér
• őrölt kurkuma
• enyhén pirított tökmag

Zöld krémleves gazdagon
17
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 1,5-2 l zöldség vagy csirke alaplé (attól függően, mennyire szeretnénk sűrű krémlevest)

• 2 ek. zsír
• 2 póréhagyma, felkarikázva
• 3-4 gerezd fokhagyma, aprítva
• 2 szál angol zeller, szeletelve
• ½ kisebb fej karfiol, rózsáira szedve
• 2 közepes fej brokkoli, rózsáira szedve
• 2 nagyobb marék bébispenótlevél, durvára vágva
• 1 nagy marék friss petrezselyem, durvára vágva + egy kevés a tálaláshoz
• 1 csipet őrölt szerecsendió
• frissen őrölt feketebors
• só

 

Szalonnás hagymaleves buggyantott tojással
17
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg vöröshagyma
• ½ fej fokhagyma
• 1 l szűrt víz
• 1 ujjnyi szelet kolozsvári szalonna
• ½ kk. só
• ¼ kk. őrölt szerecsendió
• ½ l kókusztej
• 4 házi tojás

Borscs, avagy orosz céklaleves
10
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg marha ritkacsont
• 50 dkg marhalábszár vagy Stefánia
• 2 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 3 babérlevél
• 2 kis ág kakukkfű
• só, szemes bors
• 1 ek. zsír
• 2 sárgarépa
• 2 fehérrépa
• 1 zellergumó
• ¼ fej káposzta
• 2 db alufóliába csomagolt, sütoben egyben sült cékla, hámozva, felkockázva
• 1 citrom

Tárkonyos csirkeraguleves
10
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 ek. kacsazsír
• 1 fej vöröshagyma, apróra kockázva
• 3 gerezd fokhagyma, aprítva
• 35 dkg csirke felsőcombfilé
• 3 sárgarépa
• 2 fehérrépa
• 1 karalábé
• 1 kicsi zeller
• 1 ek. dijoni mustár
• só
• bors
• 3-4 ág friss tárkonylevél
• 1 dl kesutejföl (10 dkg áztatott kesudióból és vízből előre elkészítendő)

 

Bíbor varázs saláta
03
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kis fej radicchio (vörös cikória)
• ½ fej lollo rosso (lila fodros saláta)
• 1 nagyobb cékla, hámozva, durvára reszelve
• 1 közepes lilahagyma, vékonyan szeletelve
• 2 ek. balzsamecet
• 2 ek. extra szűz olívaolaj
• pici só
• egy marék lila retekcsíra
• opcionális: ehető virág a díszítéshez

Zöldfűszeres ToTukrém hagymacsírával
03
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 5 dkg kókuszolaj
• 20 dkg ToTu krém
• só, törött bors
• 1-2 gerezd összezúzott fokhagyma
• 1 ek. finomra vágott friss zöldfűszer (petrezselyem, bazsalikom, kapor, kakukkfű)

Parmezános ToTukrémes sonka brokkolicsírával
27
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg ToTu krém
• 4 dkg finomra reszelt parmezán
• törött bors
• só
• 16 szelet vékonyra szelt sonka
• 1 marék brokkolicsíra
• rukkola

Narancsos lilakáposzta-saláta
27
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kis fej lila káposzta
• 2 narancs
• ½ narancs leve
• 2 ek. balzsamecet
• 2 ek. olívaolaj

Zöldfűszeres „napfény íze” pite
19
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
• 2 tojás
• 20 dkg blansírozott mandulaőrlemény
• 2 dkg útifűmaghéjliszt
• 1 tk. só
• 1 tk. apróra vágott rozmaring
• 1 tk. apróra vágott bazsalikom
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 3 dkg kacsazsír/sertészsír

Rozmaringos focaccia
19
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 tojás
• 2 tk. savanyúkáposzta-lé
• 1 tk. almaecet
• 7 dkg blansírozott mandulaőrlemény
• 1,5 dkg útifűmaghéj
• 2,5 dkg tápiókaliszt
• 5 g lenmagliszt
• 1,2 dkg kókuszliszt
• 3 tetszőleges probiotikumkapszula tartalma
• 1 púpozott tk. só
• ½ tk. szódabikarbóna
• ½ tk. borkősav
• 2 tk. apróra vágott rozmaring

Zöldséges pizza
13
Aug

Hozzávalók egy 20 cm-es pizzához:
• 10 dkg fott zeller, felkockázva
• 2 tojás
• 2 ek. szűz olívaolaj
• ½ tk. só
• ¼ kk. szódabikarbóna
• 1 tk. citromlé
• 1 kis gerezd fokhagyma, aprítva
• ½ kk. szárított oregánó
• 2 dkg őrölt arany lenmag
• 2 dkg kókuszliszt
• 2 dkg nyílgyökérliszt

Házi csirkemájkrém zöldségekbe töltve
13
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
A májkrémhez:
• 2 ek. liba-, kacsa- vagy disznózsír
• 2 közepes fej vöröshagyma, kockára vágva
• 40 dkg tisztított csirkemáj
• 1 tk. tengeri só (Himalája só)
• kb. 1 ek. szárított, morzsolt majoránna
• kevés fekete bors

Banánszuflé mazsolával
06
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 3 egész tojás
• 2 nagyobb, jó érett banán
• ½ kk. fahéj
• 1 csipet sütőpor
• 4 tk. kókuszliszt (olajtalanított)
• ízlés szerint mazsola a díszítéshez

Pihe-puha beszélő kekszecskék
06
Aug

Hozzávalók 4 személyre, 12 kekszhez:
• 1 tojás
• 6 dkg reszelt alma
• 2,5 dkg eritrit
• 1,5 dkg lenmagliszt
• 3,5 dkg kókuszliszt
• 5 g útifűmaghéjliszt
• 1 kk. vaníliaőrlemény
• 5 tk. spenótpor
• 2 ek. kókuszolaj

Tojáskrém friss répaszeletekkel
30
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 tojás
• ¼ tk. só
• 1 ek. libazsír
• 5 dkg adalékmentes gépsonka vagy sült füstölt sonka, aprítva
• 2 gerezd sült fokhagyma

Vaníliás kalács
30
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 10 dkg kókuszliszt
• 2 körte vagy édes alma reszelve
• 4 közepes házi tojás
• 1 csipet só
• 1 ek. eritrit
• 1 ek. kókuszzsír
• 3 dl langyos kókusztej
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 1 tk. almaecet
• ½ tk. szódabikarbóna

Kókuszos és diós szívbonbon
23
Júl

Hozzávalók 42 darabhoz:
• 30 dkg étcsokoládé

Pulykagombóc zöldséges szilvavelővel
23
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg mélyhűtött szilva
• 1 kg darált pulykahús (lehet apróhúsból, de pulykamellből is)
• 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
• 3-4 gerezd fokhagyma, zúzva
• só és őrölt bors ízlés szerint
• 2-3 ek. őrölt fűszerpaprika (ennek egy része ízlés szerint lehet csípős)
• 2 M-es méretű tojás
• 1 ek. szezámpehely
• 50 dkg vegyes fott leveszöldség (répafélék, zeller, karalábé)
• só és eritrit a mártás fűszerezéséhez
• a díszítéshez citromfű vagy menta levél

Gyömbéres mentás céklasaláta
16
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 25 dkg sült vagy főtt cékla, csíkokra vágva

Vargányás gombakrémleves
16
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 l forró csont- vagy zöldségalaplé (érdemes már kora reggel vagy előző nap elkészíteni)

• 5-6 közepes csiperke felkockázva
• 1 marék szárított vargánya beáztatva, majd kinyomkodva és felaprítva (az áztatólevet leszűrjük, félretesszük)
• 1 nagy fej vöröshagyma, aprítva
• 3 ek. zsír
• só
• szeletelt fokhagymagerezd (díszítéshez)
• petrezselyemzöld, aprítva (díszítéshez)
• 2-3 ek. olaj vagy zsír

 

Lágy belsejű, puha paleokenyér
09
Júl

Hozzávalók:
• 4 nagy tojás
• 50 ml savanyúkáposzta-lé
• 50 ml víz
• 1,5 dkg kinyomkodott reszelt alma
• 6 dkg őrölt mandula (részlegesen zsírtalanított, blansírozott mandulából)
• 3 dkg arany lenmagpehely
• 1,7 dkg tápiókakeményítő
• 1,7 dkg útifűmaghéj
• 1 tk. só
• 1 tk. szódabikarbóna

Paleo lazactatár
09
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 3 tojás sárgája
• 1 ek. mustár
• só, őrölt bors ízlés szerint
• 2 dkg eritrit
• 1 maroknyi áztatott kesudió
• 40 dkg füstölt lazacfilé (ebből 5-10 dekányit hagyjunk meg díszítésre)
• 1,5 dl kókuszolaj
• citromkarikák

Cajun harcsa paszternákchipsszel és salátával
02
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 6-8 szelet harcsalé (kb. 1-1,5 cm vastagságú)
• ½ dl száraz fehérbor
• olívaolaj a sütéshez
• 1 fej tetszőleges (pl. fodros) saláta

Mákos guba vaníliaszósszal
02
Júl

Hozzávalók 8-10 személyre:
A gubához:
• 2 kg hámozatlan alma kicsumázva, rusztikus cikkekre vágva
• 1 ek. kókuszzsír
• 20 dkg darált mák
• 1 + 2 ek. eritrit/xilit
• ½ citrom reszelt héja
• 10 egész tojás
• 2 dl kókuszkrém
• ½ vaníliarúd kikapart magjai
• 3 ek. átszitált kókuszliszt (por állagú, nem helyettesíthető darált kókuszreszelékkel)

Tepsis csirke
25
Jún

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 csirkecomb
• 1 karalábé
• 1 zellergumó
• 4 sárgarépa
• 2 kisebb vöröshagyma
• 10 dkg aszalt szilva
• 1 édesburgonya
• kókuszolaj
• majoránna, oregánó, kakukkfű, só

Paleo fűszeres mártogatós
25
Jún

Hozzávalók 4-5 személyre:
A kekszhez:
• 10 dkg blansírozott mandula
• 6 dkg kókuszreszelék
• 8 dkg szezámmagliszt
• 6 dkg napraforgóbélliszt
• 10 dkg sertészsír
• 2 tojás
• 1 ek. oregánó
• 1 ek. bazsalikom
• 1 csapott kk. só
• 1 késhegynyi szódabikarbóna

Cigánypecsenye kókusztejszínes zellerchipsszel
18
Jún

Hozzávalók 4 személyre:
• 8 szelet sertéstarja
• 40 dkg kenyérszalonna
• 4 tojás
• 2-3 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 2 nagy zellergumó (1 kg)
• 2 dl kókusztejszín
• zsír a sütéshez

Töltött káposzta
18
Jún

Hozzávalók 5 személyre:
• 1 kg savanyú káposzta
• 10 kisebb savanyított káposztalevél
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 25 dkg darált hús
• 30-50 dkg oldalas vagy egyéb sertés hús
• 1 nagy tojás
• 3 ek. amarántpehely
• só, bors, babérlevél
• 1 ek. pirospaprika
• 1 nagy gerezd fokhagyma darálva/ reszelve
• 4 ek. sertészsír

Mazsolás kókuszpuszedli
11
Jún

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
• 1,5 dl kókusztej
• 4 dkg kókuszcukor
• 1/2 kk. vanília őrlemény
• 4 dkg vaj vagy kókuszzsír
• 1 csipet szódabikarbóna
• 10 dkg kókuszreszelék
• 3 dkg kókuszliszt
• 1 nagy tojás
• 4 dkg aprószemű mazsola

Paleolit lúdláb
11
Jún

Hozzávalók 12 szelet:
A tésztához:
• 4 tojás
• 50 g eritrit
• 200 g főtt sárgarépa
• 100 g kókuszzsír
• 150 g paleocsokoládé (édesítőszerrel, 70-80%-os)
• 50 g mandulaőrlemény

Paleolinzer
04
Jún

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
• 30 dkg mandulaliszt
• 1 kk. konjakliszt
• 15 dkg kókuszzsír
• 8 dkg eritrit
• 1 citrom reszelt héja
• 2 tojássárgája
• paleolit sárgabaracklekvár ízlés szerint

Csontleves belsőségekkel
04
Jún

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 egész karalábé
• 1 egész zeller
• 2 közepes petrezselyemgyökér
• 4 nagy sárgarépa
• ½ csomó petrezselyem
• 2-2 csirkemáj szívvel, csirkezúza
• 1-2 húsos csirkefarhát és -nyak vagy 1 jókora darab húsos karajcsont/velős csont
• 2 tk. só

Rablónyárs húsos szalonnával és hagymákkal
28
Máj

Hozzávalók 1 kiadós adaghoz:
• 40 dkg hagyományosan füstölt szalonna
• 50 dkg lila- és vöröshagyma vegyesen
• 2 fej fokhagyma gerezdjeire bontva, hámozatlanul
• nyársak

Vegyes saláta pirított májjal és tojással
28
Máj

Hozzávalók 1 adaghoz:
• egy marék vegyes saláta levél
• ¼ kis lilahagyma vékonyan felkarikázva
• 3 cm-es darab póréhagyma, vékonyan felkarikázva
• ½ kis sárgarépa, apróra vágva vagy reszelve
• 1 paradicsom, felkockázva
• 5 szelet uborka, csíkokra vágva
• 5 dkg lilakáposzta, laskázva
• 1-2 tojás, félkeményre fozve
• 10 dkg csirkemáj (vagy bármilyen egyéb kedvenc máj)
• 1 tk. libazsír
• só, bors, csipet szárított kakukkfű

Túlélőgombóc
21
Máj

Hozzávalók 20 gombóchoz:
• 10 dkg aszalt sárgabarack
• 4 dkg mazsola
• 7 dkg fekete cseresznye
• 3 dkg blansírozott mandula

„Hamuban” sült paleós lepénykenyér tojás nélkül sütve
21
Máj

Hozzávalók 4 személyre:
• 10 dkg szezámliszt
• 10 dkg kendermagliszt
• 10 dkg lenmagpehely
• 1 ek. sertészsír
• kb. 1,5 dl langyos víz
• só ízlés szerint
• 1 kk. szódabikarbóna
• 1 ek. citromlé

Hagymás-sonkás bagett
14
Máj

Hozzávalók 4 személyre:
• 5 tojás
• 15 dkg reszelt cukkini
• 5 dkg blansírozott mandulaorlemény
• 2,5 dkg kókuszliszt
• 1 dkg lenmagliszt
• 1,5 dkg útifumaghéjliszt
• 1 kk. szódabikarbóna
• 1 kk. borkosav
• 1 csapott tk. só
• 4 ek. kókuszolaj
• 1 kis fej mogyoróhagyma
• 3 szelet angolszalonna

Csilis-kakaós csokitrüffel
14
Máj

Hozzávalók kb. 8-10 golyóhoz:
• 8 dkg aszalt meggy
• 10 szem aszalt datolya
• kb. 2 ek. víz
• 8 dkg extra jó minőségű étcsokoládé, forgácsokra reszelve
• kb. 1 púpos ek. natúr kakaópor
• csilipor, ízlés szerint

Szerelmesek ráksalátája
07
Máj

Hozzávalók 2 személyre:
A salátához:
• 60 dkg édesburgonya (maximum ½ cm széles karikákra vágva)
• só ízlés szerint
• 20 dkg mirelit tisztított garnélarák
• ½ narancs frissen facsart leve

Gofri csillagánizsos mandarinlekvárral
07
Máj

Hozzávalók kb. 10 gofrihoz:
• 200 g lisztkeverék (mandula, szezám)
• 3 tojás
• 5 dkg kókuszolaj
• 1 ek. édesítőszer
• só
• 4 dl mandulatej
• 2 kk. konjakliszt
• sütőpor

Rozé kacsamell zelleres almával és édesburgonyapürével
30
Ápr

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 kisebb kacsamell (kb 80 dkg)
• só
• bors
• 80 dkg édesburgonya
• 4-5 ek. Cocomas kókuszkrém
• 80 dkg alma
• 40 dkg zeller
• 2-3 ek. kókuszzsír
• 1 kk. curry
• 4 ek. méz
• 1 kk. só

Málnás ribizlikrémleves
30
Ápr

Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg málna
• 20 dkg ribizli
• 10 dkg eritrit
• ½ kk. őrölt fahéj
• 4 dl víz
• 1 dl Cocomas kókuszkrém

Illatos füvekkel sütött citromos csirke vegyes zöldségchips- szel
23
Ápr

Hozzávalók min. 4 személyre:
A csirkéhez:
• 7 dkg Himalája- vagy parajdi só
• 2 egész citrom lesikálva, egyforma széles karikákra vágva
• 1 egész csirke belsőségektől megtisztítva, alaposan átmosva, lecsöpögtetve
• 1 bouquet garni fűszercsokor, azaz: 1-1 kis csokor kakukkfű és petrezselyemlevél, 1 babérlevél
• 6 szem szegfűszeg
• 3 egész szegfűbors

Steak hátszínből
23
Ápr

Hozzávalók 2 személyre:
• 2 szelet 3 cm vastag és kb. 25 dkg súlyú hátszín
• kevés olaj vagy tisztított vaj (ghí)
• só
• frissen őrölt feketebors

Lasagne NoCarb módra
16
Ápr

Hozzávalók:
A lasagneszószhoz:
• 2 ek. olívaolaj
• 1 fej hagyma
• 2-3 közepes sárgarépa reszelve
• 35-50 dkg darált hús (ha lehet, pulyka vagy száraz marhahús)
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 kk. törött pirospaprika
• 2-2,5 dl paradicsomszósz
• olasz fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, zsálya, majoránna, kakukkfű, borsikafű)
• só, bors, eritrit ízlés szerint

Omlós szarvaslábszár vargányás gombapürével és baconben sütött aszalt szilvával
16
Ápr

Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg szarvaslábszár
• só
• bors
• száraz vörösbor
• 3 ek. borókabogyó
• 4 ek. kókuszzsír

Gesztenyés képviselőfánk
09
Ápr

Hozzávalók 24 darabhoz:
A tésztához:
• 15 dkg nyílgyökérliszt
• 10 dkg kókuszolaj
• 12,5 dkg víz
• 4 L-es tojás
• só

Bundás alma
09
Ápr

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 alma

Churros - avagy fánk spanyolosan
02
Ápr

Hozzávalók 4 személyre:
A fánkhoz:
• 1 dl víz
• 10 dkg kókuszolaj
• 4 dkg kókuszliszt
• 6 dkg nyílgyökérliszt
• 1 csipet só
• 3 tojás

Vörösborban párolt hétfűszeres szűzpecsenye parmezános zöldségkrokettel
02
Ápr

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 ek. kókuszzsír
• 1 nagy fej vöröshagyma felaprítva
• 4 gerezd zúzott fokhagyma
• 2 ek. dijoni magos mustár
• 80 dkg sertés szűzpecsenye, szeletelve
• 1 babérlevél
• ½ tk. köménymag
• 6 szem borókabogyó
• 1 tk. őrölt kakukkfű
• só, bors ízlés szerint
• 1 tk. őrölt majoranna
• 1 tk. kurkuma
• 2 dl száraz, minőségi vörösbor

Sült kelkáposzta húsos szalonnával és kolbásszal
26
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kilós kelkáposztafej
• 40 dkg húsos szalonna
• 40 dkg adalékmentes, sütni való kolbász
• 1 dkg (sertés-, liba-, kacsa- vagy kókusz-) zsír

Rakott karalábé
26
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 friss karalábé
• 1 szál házi füstölt kolbász
• 9 házi tojás
• só, bors
• 2 ek. mangalicazsír
• 1 dl kókusztej

Csokirudak
19
Márc

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
• 20 dkg sztíviával édesített csokoládépasztilla
• 1 tk kókuszolaj
• ízlés szerint tengeri só, szeletelt man dula, liofilizált gyümölcs, szezámmag, pisztácia, kókuszreszelék, stb.
• szilikonforma keskeny, hosszúkás mélyedésekkel (ha ilyenünk nincs, kerek pasztillák is készülhetnek)

Gyümölcsös-gesztenyés csigabigák
19
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 aszalt gyümölcslap (5x10 cm)
• 10 dkg főtt gesztenye vagy natúr gesztenyemassza
• 2 dkg mazsola vagy szárított datolya
• pár csepp citromlé
• ½ dl kókusztej
• ¼ kk. őrölt fahéj

Konfitált bőrös császárhús karfiolos zellerpürével és birsalmás káposztával
12
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg bőrös császár
• 50 dkg zsír
• só
• bors

Omlós báránycsülök sült zöldségekkel, brokkolipürével
12
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 hátsó báránycsülök
• só és frissen őrölt bors
• 1 vöröshagyma, héjastól négyfelé vágva
• 3 nagy gerezd fokhagyma
• 1 ek. dijoni mustár
• 2 dl száraz fehérbor
• 1-1,5 dl húsleves
• 2 ág rozmaring

Tonhalas rizottó karfiolrizsből
05
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 fej friss vagy 1 kg mirelit karfiol
• 4 ek. kókusz- vagy kacsazsír
• 6 gerezd zúzott fokhagyma
• 4 főtt tojás
• 2 nagy vagy 3 közepes tonhalkonzerv lecsöpögtetve
• ½ citrom frissen facsart leve
• frissen reszelt szerecsendió ízlés szerint
• néhány friss petrezselyemlevél

Töltött zeller
05
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 fej zeller (összesen kb. 1,2 kg)
• fél citrom leve
• 5 dkg mangalicaszalonna, apró kockákra vágva
• 1 nagy fej vöröshagyma, aprítva
• 3 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
• 40 dkg darált hús (sertés és/vagy marha)
• só, őrölt bors
• ½-½ kk. szárított majoránna és kakukkfű
• 2 nagy tojás

„Krumplis” tészta
27
Febr

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 ek. kacsazsír
• 1 kis fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 tk. pirospaprika
• 1 kg csicsóka
• só
• bors
• 1 csomag szezámos hosszúmetélt

Parasztreggeli
27
Febr

Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg csicsóka
• 20 dkg füstölt kolbász
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 8 tojás
• 1-2 ek. zsír
• törött bors
• só

Vaníliás-diós csiga
20
Febr

Hozzávalók 4 személyre, 8 csigához:
A tésztához:
• 1 tojás
• 6 dkg reszelt alma
• 3,5 dkg eritrit
• 3 dkg kókuszliszt
• 5 g lenmagliszt
• 5 g útifűmaghéjliszt
• 2 csipet szódabikarbóna

Kolbászos-spenótos tojásfelfújt
20
Febr

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 ek. kacsazsír
• 8 tojás
• 12 kolbászkarika
• 20-20 bébispenótlevél
• 8 kocka érett sajt (opcionális)
• só
• bors
• kerámia felfújtformák

Parmezános magos keksz paleo
13
Febr

Hozzávalók 26 darabhoz:
• 120 g mandulaliszt

• 60 g kókuszzsír
• 80 g tápióka liszt
• 40 g kókuszliszt
• 200 g cocomas szükség szerint
• 120 g parmezán
• 4 g útifű maghéj liszt
• 1 evőkanál fekete szezámmag
• 1 evőkanál fehér szezámmag
• 1 evőkanál barna szezámmag

 

 

Paleo fánk
13
Febr

Hozzávalók:
• 13 dkg földimandula liszt
• 4 dkg totu

• 4 dkg sütőtökpüré (maradék volt)
• 4 db tojás
• 5 dkg marhafaggyúból zsír vagy kókuszzsír
• 1 tk konjac liszt
• 1 kezeletlen citrom héja + a leve
• vanília (saját készítés)
• csipet só
• 1 kk foszfátmentes sütőpor
• 1 kk szódabikarbóna
• 1 kk bórkősav
• 3 evőkanálnyi kókuszkrém

 

Snidlinges tésztasaláta
06
Febr

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
• 25 dkg szezámos orsótészta
• 1 tojássárgája
• 2 dl kókuszolaj
• ½ dl kókuszkrém
• 1 kk. mustár
• 2 kk. eritrit
• ½ kk. törött bors
• ½ citrom leve
• ½ kk. só
• 1 gerezd fokhagyma zúzva
• 1 csokor snidling

Uborkás-citrusos limonádé
06
Febr

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

• 40 dkg kígyóuborka
• 1 egész citrom leve
• eritrit vagy xilit porrá őrölve, ízlés szerint
• 1 l lehűtött víz
• 1-2 lime, 1 citrom és pár szelet kígyó- uborka a díszítéshez

Kacsamáj karamellizált hagymával, sárgarépával
31
Jan

HOZZÁVALÓK 4 adaghoz:
• 2 ek. liba- vagy kacsazsír
• 70 dkg pecsenye kacsamáj darabolva
• 3 gerezd fokhagyma szeletelve
• 6 friss zsályalevél aprítva
• 2 nagy vöröshagyma vékonyan
karikázva
• 2 póréhagyma vékonyan karikázva
• só, bors

Túrógolyó
31
Jan

HOZZÁVALÓK 6 személyre:
• 20 dkg ToTu krém
• 15 dkg kókuszreszelék
• 5 dkg porrá őrölt eritrit
• 1 vaníliarúd kikapart magjai

A hempergetéshez:
• 3 dkg kókuszreszelék

Mandarinos gránátalmás rukkolasaláta „fetával”
24
Jan

Hozzávalók 4-5 csatos üveghez


A „fetához”:
• 20 dkg Totu
• 20 dkg Totu krém
• 1-2 tk. só
• 1-2 tk. biocitrom-lé
• 15 dkg olvasztott ghí
• 2 dl ásványvíz
• 2 púpozott ek. zselatinpor
• 1 tk. konjakliszt
• 2 ek. reszelt parmezán sajt (opcionális)
• extra szűz olíva olaj
• Paleolaj

Cseresznyés clafoutis
24
Jan

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
• 1 dl kókusztej
• 1 dl víz
• 5-6 dkg eritrit
• 3 nagy tojás
• 1⁄2 kk. vaníliaőrlemény
• 1 csipet só
• 3,5 dkg kókuszliszt
• 1 dkg nyílgyökérliszt
• 15 dkg magozott cseresznye (vagy
meggy)
• 4 kis kerámia sütőforma
• a formák kenéséhez kevés vaj vagy
ghí, esetleg kókuszzsír

Gyors és könnyű minitorták citromfüves ribizlikrémmel
17
Jan

HOZZÁVALÓK 10 közepes méretű tortácskához:


A tésztához:
• 5 szobahőmérsékletű tojás
• 12 dkg kókuszreszelék
• 7 dkg kókuszliszt
• 5 dkg gesztenyeliszt
• 4 dkg őrölt dió
• 8 dkg eritrit
• 2 ek. kókuszzsír

Hosszan párolt báránysült gyökérzöldségekkel
17
Jan

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

• 1 közepes báránycomb kicsontozva (kb 1,2 kg)
• 1 ek. ghí vagy zsír
• 1,5 dl alaplé (pl. csirkéből)
• 3 ág friss rozmaring aprítva
• 3 ág friss kakukkfű leszárazva, aprítva
• 4 gerezd fokhagyma nagyon apróravágva
• 2 ek. dijoni mustár
• 3 közepes sárgarépa rusztikus darabokra vágva
• 2 közepes paszternák rusztikus darabokra vágva
• tengeri só ízlés szerint
• frissen őrölt feketebors

Jalapenós szívpogácsa
14
Jan

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

• 15 dkg darált szezámmag
• 7 dkg zöldbanánliszt
• 5 dkg darált kesudió
• 8 g só
• 1 egész tojás
• 6 dkg kacsa-/libazsír
• 1⁄2 ek. útifűmaghéj
• 4 ek. víz
• 1⁄2 ek. lenmagliszt/bármilyen magliszt
a nyújtáshoz
• 1 tojássárgája és 1 -fehérje a kenéshez

Csokis-szamócás torta
14
Jan

HOZZÁVALÓK 8 személyre:

A piskótához:
• 15 dkg darált török mogyoró
• 4 M-es tojás
• 1 csipet só
• 2 ek. citromlé
• 1 tk. szódabikarbóna
• 2 ek. kókuszolaj
• 2 ek. natúr kakaópor
• 4 ek. eritrit

Tormás-kapros lazacterrine
27
Dec

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
• 20 dkg füstölt lazac
• 6 dl kókusztej
• 2 tk. citromlé
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• só és frissen őrölt bors
• 4 ek. étkezési zselatin
• 10 szem fekete olajbogyó felkarikázva
• 5 dkg kaliforniai paprika apró kockák-
ra vágva
• 2 ek. reszelt torma
• 1 ek. kapor

Sós palacsintába tekert zöldségek avokádós mártogatóval
27
Dec

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
Az avokádós mártogatóhoz:
• 2 avokádó
• 1 dl natúr paradicsomlé
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 4-5 ek. extraszűz olívaolaj

 

Vendégváró szelet
03
Jan

HOZZÁVALÓK 12 szelethez:
A kakaós lapokhoz:
• 15 dkg NoCarb kakaós munpor
• 5 dkg kókuszolaj
• 150 ml víz
• 1 dkg 7x NoCarb Eritrit–stevia édesítő

Vaníliakrém áfonyával
03
Jan

HOZZÁVALÓK 4–6 főre:
A vaníliakrémhez:
• 4 dl ToTu tej
• 4 tojássárgája
• 8 gramm zselatin
• 8 dkg eritrit
• vanília ízlés szerint

Rántott pulykamell majonézes burgonyával
19
Dec

HOZZÁVALÓK 4 főre:
A rántott pulykamellhez:
• 4 szelet pulykamell
• só, bors
• 10 dkg PaleoLét Lisztvarázs
• 3 db tojás
• kókuszolaj

Avokádómajonézes füstöltlazac-tekercs
19
Dec

HOZZÁVALÓK 4 főre:
• 2 db érett avokádó
• 1⁄2 citrom leve
• 1 tk. mustár
• só, bors
• 1 szál korianderzöld, aprítva
• 3-4 szál metélőhagyma, aprítva
• 12 szelet füstölt lazac

Bíbor saláta rózsaszín grapefruitdresszinggel
13
Dec

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

A salátához:
• 2 marék vegyes salátalevél
• 1 kis fej radicchio, négy levél félretéve,
a többi aprítva
• 10 dkg vörös káposzta, vékonyan
szeletelve, aprítva
• 1 közepes sárgarépa, durvára reszelve
• 1 ek. aszalt meggy
• 1 ek. aszalt vörös áfonya
• 12 szem szőlő
• 4 dkg pirított mandula

Ropogós libacomb hokkaido tökkel és céklával
13
Dec

HOZZÁVALÓK 2 személyre:
• 2 libacomb (40 dekásak)
• só és bors ízlés szerint
• 2 ek. liba- vagy kacsazsír
• 6 gerezd fokhagyma
• 2 vöröshagyma, negyedelve
• 1 alma, negyedelve

Aszalt gyümölcsös szaloncukor
05
Dec

Hozzávalók 8 személyre:
• 20 dkg aszalt gyümölcs (szilva, meggy,
sárgabarack stb.)
• 20 dkg gyümölcsliszt
• 1⁄2 dl víz
A bevonáshoz:
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 tk. kókuszolaj

 

 

 

Chunky-monkey szaloncukor
05
Dec

Hozzávalók 4 személyre:
(kb. 10-12 szaloncukorhoz):
• 8+2 dkg dió vagy brazil dió
• 5 dkg aszalt banán (szárított banánkarikák)
• 1 tk. kókuszolaj
• 2 tábla étcsokoládé (20 dkg)
• 1 tk. holland kakaópor (elhagyható)
• 10-12 fogpiszkáló

Paleo bejgli
28
Nov

Hozzávalók 2 rúdhoz:
A tésztához:
- 16 dkg hámozott, őrölt mandula
- 8 dkg mandulaliszt (olajtalanított)
- 8 dkg nyílgyökérliszt
- 4 dkg porított eritrit
- 2 dkg útifűmaghéjliszt
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 4 dkg puha kacsazsír vagy kókuszzsír
- 8 dkg sült hokkaido tök pürésítve
- 1 tk. foszfátmentes sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. almaecet

Osso buco
28
Nov

HOZZÁVALÓK 4 személyre:
- 1,2 kg vastagon szeletelt, csontos borjúlábszár
só, frissen őrölt bors
- 3-4 ek. nyílgyökérliszt
- 7 dkg ghí (tisztított vaj)
- 2 ek. olívaolaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 kis fej vöröshagyma, finomra vágva
- 1 szál zeller, megtisztítva és finomra vágva
- 2 sárgarépa, hámozva, kockára vágva
- ½ kisebb zellergumó, hámozva, kockára vágva
- 2 babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál friss bazsalikom
- 2 szál friss kakukkfű
- 4 db hámozott paradicsom (lehet konzerv), kockázva
- 3-4 dl marhahúsleves

Sütőben sült póréhagymás borjúraguleves
21
Nov

Hozzávalók 4 személyre:
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 20 dkg póréhagyma
• 1 ek. kacsazsír
• 1 dl natúr paradicsomlé
• 50 dkg borjúlábszár kb. 4×4 cm-es
kockákra vágva
• só, bors ízlés szerint
• 1 dl kókusztej
• 20 dkg sárgarépa felkarikázva
• 10 dkg zellergumó felkockázva
• 15 dkg gomba
• 1,2 liter víz
• 2-3 ek. frissen facsart citromlé
• 1 dl száraz fehérbor
• 5 dkg parmezán
• 1 csokor petrezselyem

Sült tea
21
Nov

Hozzávalók 12 főre:
• 2 alma
• 2 narancs
• 20 dkg kék áfonya
• 20 dkg tőzegáfonya
• 1-2 tk. őrölt fahéj
• 1 kettéhasított vaníliarúd
• 8-10 szegfűszeg
• 1 tk. őrölt gyömbér

Zöldfűszeres, füstölt lazacos fonatok
14
Nov

Hozzávalók 4-5 személyre:
• 25 dkg nyílgyökérliszt
• 8 dkg maniókaliszt
• 1 csapott ek. útifűmaghéj
• 1⁄2 tk. szódabikarbóna
• 1⁄2 tk. paleo sütőpor
• 1⁄2 tk. só
• 2 dl langyos víz
• 2 db közepes tojás
• 3 ek. kókuszolaj
• kb. 20 dkg füstölt lazac szeletelve,
csíkokra vágva
• 2-3 ek. olvasztott kókuszolaj
• pár szál kapor és kakukkfű apróra
vágva

Áfonyakrémleves
14
Nov

Hozzávalók 4 főre:
• 1 vaníliarúd
• 1 fahéjrúd
• 5-6 szem szegfűszeg
• 2 cm friss gyömbér
• 1 kezeletlen citrom héja és leve
• 50 dkg áfonya
• 5 dl kókusztej
• 1 dl vörösbor
• 3–5 ek. eritrit
• ha szükséges, kevés víz

Harcsapaprikás túrós csuszával
07
Nov

Hozzávalók 6 főre:
A harcsapaprikáshoz:
• 1,5 kg harcsaszínhús
• 10 dkg zsír
• 1 csipetnyi só
• 2 nagyobb fej vöröshagyma
• 1 tk. pirospaprika
• 1 sárga paprika
• 1 paradicsom
• 20 dkg ToTu krém extra
• 1-2 ek. citromlé
• 1 tk. maniókaliszt (elhagyható)

 

Könnyű fahéjas almatortácskák
07
Nov

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 tojás
• 1 csipet só
• 5 dkg eritrit
• 3 dkg zöldbanán-liszt
• 5 dkg mandulaliszt
• 4 gramm sütőpor
• 1 tk. fahéj
• 20 dkg alma
• 1 tk. kókuszliszt

Muskotályosszilva-pite
31
Okt

Hozzávalók 8 adaghoz:
• 8 tojás, kettéválasztva
• 5 dkg 4x-es édesítő
• 1 tk. őrölt fahéj
• 1 tk. sütőpor
• 1 dl kókusztej
• 10 dkg olvasztott kókuszzsír
• 7 dkg malangaliszt
• 7 dkg kókuszliszt
• 50 dkg érett muskotályos szilva, magozva, negyedelve

Libafasírt vörös káposztával és birsalmával
31
Okt

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg csont nélküli, bőrös hízott libamell (ebből a színhús kb. 60 dkg)
• 6 ek. folyékony libazsír (a boréből kiolvasztva)
• 1 vöröshagyma, apróra kockázva
• 1 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
• 15 dkg alma, hámozva, kockázva
• só
• 3 zsályalevél, aprítva
• 1 kis ág rozmaring levelei, aprítva
• 1 apró csipet orölt fahéj
• 1 tojás
• 1 nagy birsalma, gerezdekre vágva
• 1 tk. eritrit
• 1 lila hagyma, hámozva, vékonyan karikázva
• 70 dkg vörös káposzta, vékonyan szeletelve

Kacsamájbonbon meggyzselével
25
Okt

Hozzávalók 2 főre:
• 1 kisebb hízott kacsamáj (350 g)
• 1 doboz kacsazsír
• só, bors, ízlés szerint
• 1 dl natúr meggylé (pl. mirelit meggy leve)
• 2,4 g zselatin

Narancsos töklekvár
25
Okt

Hozzávalók 3 db közepes üveghez:
• 1 kg hokkaido tök vagy sütőtök (tisztított súly)
• 4 db kezeletlen narancs
• 2 db kezeletlen citrom
• 1 dl víz
• 2 dkg pektin
• 12–16 dkg eritrit, ízlés szerint (a hokkaido tök kevésbé édes, mint a sütőtök)

Tökös pite
17
Okt

Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
• 3 db M-es tojás
• 50 ml langyos víz
• 70 g tápiókakeményítő
• 20 g kókuszolaj
• 40 g kókuszliszt
• 1 csipet só
• ½ tk. szódabikarbóna
• 1 ek. citromlé
• 35 g NoCarb rostmix
• 10 g bambuszrostliszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
• 20 g eritrit
• 1 db M-es tojássárgája a tészta lekenéséhez

Vegyes halnyárs pirított zöldségekkel
17
Okt

Hozzávalók 2 személyre:
Fejenként 3 nyárshoz:
• 15 dkg harcsafilé
• 15 dkg lazacfilé
• 6 garnélarákfarok
• 1 ek. kókuszzsír
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 csipet frissen orölt szerecsendió
• só, bors
• ½ citrom leve

Izgalmas marcipángolyó variációk
10
Okt

Hozzávalók 4 személyre / 10 közepes golyóhoz:
• 0,6 dl kókusztej
• 3 dkg eritrit
• 10 dkg finomra őrölt mandula
• 1,3 dkg kókuszliszt
• 2 dkg kókuszzsír
• ½ tk. őrölt fahéj

Roston sült kacsamell vörösboros áfonyamártással, cukkinichips-szel és céklapudinggal
10
Okt

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 kacsamell
• só
• natúr fokhagymapor
• frissen őrölt színes bors
• 1 közepes cukkini

Kávémousse babapiskótával
03
Okt

Hozzávalók 4-5 személyre:
A babapiskótához:
• 2 egész tojás
• 2 ek. eritrit (porcukor állagú)
• 3 dkg darált mandula
• 2 dkg nyílgyökérliszt

Matcha teás, kókuszos lime-tart
03
Okt

Hozzávalók 8-10 személyre:
Az alaphoz (23 cm-es formához):
• 18 dkg darált napraforgómag
• 6 dkg arany lenmag darálva
• 6 dkg nyílgyökérliszt
• 3 dkg cukrozatlan kakaópor
• 3 ek. eritrit (porcukor állagú)
• 1 csipet só
• kb. 5-6 ek. olvasztott kókuszolaj

Bazsalikomos-lazacos saláta
26
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg lazac
• 2 ek. kókuszzsír
• 1 csokor friss bazsalikom aprítva
• 20 dkg vegyes zöldsaláta (rukkola, madársaláta, bébispenót, endívia)
• 2 ek. extra szűz olívaolaj
• ½ zöldcitrom
• só, őrölt bors

Sült csokoládékrém Earl Grey teával
26
Szept

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 2 dl kókusztej
• 1 zacskó Earl Grey tea
• 1-1 szelet citrom- és narancshéj (a fehér rész nélkül)
• 10 dkg cukormentes étcsokoládé
• 3 tojássárgája
• 4 dkg eritrit
• 4 tűzálló kerámiaedényke

Kávés süti
19
Szept

Hozzávalók:
A piskótához:
• 3 tojás
• 3 dkg eritrit
• 3 dkg őrölt mandula

Gesztenyés-kávés kocka pisztáciával
19
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
• 4 tojás
• 10 dkg gesztenyeliszt
• 5 g sütőpor
• 5 dkg eritrit
• 2 dkg pisztácia a díszítéshez

Grillezett füge mézzel és rózsavízzel
12
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 db nagy lila füge
• 1 ek. rózsavíz
• 1 ek. méz
• a tálaláshoz pár szem pirított dió

Vaníliás gesztenyefelfújt
12
Szept

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 20 dkg natúr gesztenyemassza
• 8 dkg porított eritrit
• 80 ml kókusztej
• 2 nagy tojás
• frissen őrölt vanília
• 4 ramekin (kis méretű tűzálló edény)

Fahéjas szilvafagyi
05
Szept

Hozzávalók 4-5 személyre:
• 40 dkg mag nélküli szilva
• 8 dkg eritrit
• 2 ek. citromlé
• 1 nagy tk. őrölt fahéj
• 2,5 dl mandulatejszín/egyéb paleo tejszín/kókuszkrém

Mentás őszibarack-puding tápiókagyönggyel
05
Szept

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 dkg tápiókagyöngy
• 1,2 dl víz
• 2,4 dl kókusztej
• 6 dkg eritrit
• 20 dkg őszibarack meghámozva, feldarabolva
• 1 marék friss mentalevél finomra aprítva

Sütőben sült húsgolyó tzatzikivel
29
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
A húsgolyókhoz:
• 1 kg tetszőleges darált hús
• 5 szál újhagyma, a zöldjével együtt
• 2 tojás
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 5 dkg Cocoyam liszt
• törött bors
• só

Gyömbéres-zöldcitromos kókuszmártás
29
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 3,6 dl kókusztej
• 2 ek. zöldcitrom frissen facsart leve
• 2 dkg gyömbér lereszelve
• 1 csipet csilipehely (elhagyható)
• 1 csipet só
• frissen őrölt bors ízlés szerint

Cukkinis csirkemellsaláta
22
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 csirkemellfilé
• törött bors
• só
• 2-3 ek. szezámolaj
• 2 tk. szezámmag
• 1 kígyóuborka
• 2 bébicukkini
• 2 paradicsom
• 2 zöldpaprika
• 1 lila hagyma
• paleolit majonéz

Citromfüves sárgadinnyeturmix
22
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg sárgadinnye felkockázva
• 2 őszibarack kimagozva
• 1 citrom frissen facsart leve
• 6 dl hideg citromfűtea
• 1 ek. frissen reszelt gyömbér
• néhány friss citromfűlevél a tálaláshoz

Tenger gyümölcsei saláta
15
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg fagyasztott tenger gyümölcsei
• 2-3 szárzeller
• 5 dl víz
• 1 dl száraz fehérbor
• 1,5 citrom leve
• 1-2 tk. dijoni mustár
• 1 csokor zöldpetrezselyem
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 5-6 ek. olívaolaj
• őrölt bors
• só

Mentás-lime-os ice tea
15
Aug

Hozzávalók 2 adaghoz:
• 2 lime
• 3 filter zöld tea
• ½ l víz
• 4 mentalevél
• 1 -3 dkg eritrit, ízlés szerint

Expressz szörp háromféle bogyós gyümölcsből
08
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 1-1 marék friss, jó érett szezonális bogyós gyümölcs (pl. eper, meggy, áfonya)
• édesítő ízlés szerint (elhagyható)
• 1 l víz

Kókusztejes sárgadinnye-krémleves
08
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 nagyméretű vagy 2 kisebb érett sárgadinnye
• 1 dl kókusztej
• ½ tk. őrölt fahéj
• pár csepp lime

Gazpacho
01
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 nagy kígyóuborka kockára vágva
• 50 dkg jó érett paradicsom tetszőlegesre vágva
• 1 kisebb lila hagyma negyedelve
• 2 gerezd fokhagyma
• ½ l házi paradicsomlé
• 2 ek. almaecet
• 1 dl extra szűz olívaolaj
• 1 ek. tetszőleges édesítő (elhagyható)
• ½ citrom leve
• 1 marék aprított petrezselyem
• 1 kk. tengeri só
• frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
• apróra vágott uborka- és lilahagymakockák
• aprított petrezselyem a díszítéshez

Savanyú leves
01
Aug

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 szelet paleokenyér
• 2 l víz
• 20 dkg ToTu krém extra
• ½ dl kókuszolaj
• 2-3 gerezd fokhagyma
• só

Mentás sárgadinnyesörbet
25
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 sárgadinnye
• 8-10 mentalevél
• 1 dl víz

Tiramisus fagyitorta
25
Júl

Hozzávalók 2 személyre:
A piskótához:
• 2 tojásfehérje
• 4 dkg eritrit
• 1 tk. citromlé
• 2 tojássárgája
• 3,5 dkg blansírozott mandulaliszt (részlegesen zsírtalanított)
• 2,5 dkg nyílgyökérliszt
• 1 csipet szódabikarbóna

Tokaji dinnyegolyók hidegen
18
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 dl száraz tokaji fehérbor
• 1 narancs kifacsart leve
• 2 ek. méz
• 1 ek. porított édesítő
• 1 késhegynyi őrölt gyömbér
• 1 cukordinnye
• 1 kisebb mézdinnye

Alma-szeder lekvár
18
Júl

Hozzávalók 2 közepes üveghez:
• 45 dkg fekete szeder
• 40 dkg idared/jonatán alma hámozva, apróra kockázva
• 3 dkg 4×-es édesítő
• 1 ek. citromlé
• 1 mokkáskanál konjakliszt

Édes-savanyú kínai kel sárgarépával
11
Júl

Hozzávalók két 1 literes üveghez:
• 20 dkg zsenge sárgarépa
• 45 dkg kínai kel
• kb. 1 l víz
• 8-10 dkg eritrit
• kb. 0,8 dl ecet (10%-os)
• 1 tk. só
• 2 kk. fekete bors
• 2 kk. koriandermag

Fermentált kapros cukkini
11
Júl

Hozzávalók két 1 literes üveghez:
• 1 közepes sárga héjú cukkini hasábokra vágva
• 1 közepes zöld héjú cukkini hasábokra vágva
• 1 l víz
• 1 ek. só
• 4 gerezd fokhagyma csíkokra vágva
• 2 tk. szárított kapor

Baszk lecsó serrano sonkaszeletekkel
04
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 70 dkg paradicsom
• 70 dkg háromszínű kaliforniai paprika
• 20 dkg lila hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csilipaprika
• 3 ek. olívaolaj
• só, frissen őrölt színes bors
• serrano sonkaszeletek
• friss bazsalikomlevél
• 5 közepes méretű tojás

Barbecue csirkeszárnyak
04
Júl

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 dl paradicsomszósz
• 3 dl cukormentes sárgabaracklekvár
• 1 tk. balzsamecet
• 3 ek. kacsazsír a tepsi kizsírozásához
• 1 kg csirkeszárny
• só, bors ízlés szerint

Fekete kagylós paella
27
Jún

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg karfiol morzsásra aprítva
• 8 ek. extra szűz olívaolaj
• 4 gerezd zúzott fokhagyma
• 2 tk. füstölt pirospaprika
• 1 tk. édes pirospaprika
• 30 dkg paradicsom nyolcadolva
• 1 ek. friss kakukkfű levelei lecsipkedve
• ½ tk. sáfrány/sáfrányos szeklice
• só, bors ízlés szerint
• 1 kg héjas fekete kagyló
• 1 citrom

Baconbe göngyölt borsikafüves csirkemáj sült céklagolyókkal nyárson, salátával
27
Jún

Hozzávalók 4 személyre:
• 50 dkg bébicékla
• 40 dkg csirkemáj
• házi baconszalonna
• őrölt bors
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• borsikafű
• 1 kisebb jégsaláta

Sült tarja avokádós epersalsával
20
Jún

Hozzávalók 2 személyre:
• 4 szelet csontozott sertéstarja
• 4 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 ek. csípős darált paprika
• 2 tk. dijoni mustár
• 1 tk. frissen őrölt fekete bors
• só (ha a darált paprika is sós, akkor óvatosan!)
• ½ kk. őrölt kömény
• 2 ek. citromlé
• 2-3 ek. Paleolaj

Paradicsomos piri-piri szósz
20
Jún

Hozzávalók 4 személyre:
• 1,25 dl extra szűz olívaolaj
• 3 gerezd zúzott fokhagyma
• 2 tk. reszelt gyömbér
• 2 tk. citromlé
• ½ tk. csilipehely
• 2 tk. pirospaprika
• 2 tk. oregánó
• só ízlés szerint
• 20 dkg érett paradicsom meghámozva / 1,5 dl natúr paradicsomlé

Töltött csirkecomb kétféle salátával
13
Jún

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 8 db bőrös csirke felsőcomb
• 20 dkg sárgarépa, reszelve
• 6 dkg földimandulaliszt
• 1 nagy gerezd fokhagyma zúzva
• 2 kisebb tojás
• só, bors
• 1 csokor petrezselyem apróra vágva
• egy nagy csipet szárított majoránna
• zsír a sütéshez

Háromperces hideg leves
13
Jún

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 avokádó
• 1 kígyóuborka
• friss bazsalikom ízlés szerint
• 8 dl ToTu tej
• törött bors
• só

Paleo-túrósrétes
06
Jún

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
• 6 tojásfehérje
• 6 ek. víz
• késhegynyi szódabikarbóna
• diónyi zsír (tetszőleges)

Mentás egreskrém
06
Jún

Hozzávalók 3 adaghoz:
Az alsó réteghez:
• 5 dl kókusz tej
• 7 dkg eritritpor
• 20 dkg tört, passzírozott egres
• 1 kis marék mentalevél
• 2,5 g konjak liszt

Töltött csirkemell balzsamecetes salátával
29
Máj

Hozzávalók 4 személyre:
A csirkéhez:
• 4 csirkemellfilé
• 10 dkg ToTu krém
• 4 vékony szelet parmezán
• 4 vékony szelet sonka
• 4-5 ek. fokhagymás Coconut Secret aminószósz

Rukkolakrémleves
29
Máj

Hozzávalók 4 kisebb adaghoz:
• 1 ek. kókuszzsír
• 1 csomó zsenge újhagyma aprítva
• 6 dl zöldség vagy csirke alaplé
• 10 dkg rukkolalevél
• só, bors
• pár csepp kókusztejszín vagy ToTu tej

Csirkesaláta
23
Máj

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 érett mangó
• 2 avokádó
• 16 koktélparadicsom
• 8 főtt tojás
• 2 gránátalma
• 4 csirkemellfilé
• 4-5 ek. Coconut Secret Teriyaki szósz
• 2-3 evőkanál zsír
• törött bors
• só

Finom karalábéleves négy tavaszi zöld fűszerrel
23
Máj

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 ek. kacsazsír
• 10 dkg póréhagyma felkarikázva
• 5 dkg medvehagyma felaprítva
• 30 dkg karalábé kockára vágva
• 10 dkg sárgarépa kockára vágva
• 7 dkg zellergumó (vagy paszternák) kockára vágva
• 8 dl víz
• só és frissen őrölt bors ízlés szerint
• A tálaláshoz 1-1 tk. friss zeller, valamint petrezselyemlevél és snidling finomra aprítva

Sütés nélküli ToTu-torta bogyós gyümölcsökkel
16
Máj

Hozzávalók 8 személyre:
A krémhez:
• 1 dkg zselatinpor
• 2 dl víz
• 60 dkg ToTu
• 15 dkg eritrit
• 2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
• 1 vaníliarúd kikapart magjai

Citromos-túrós banánkosárka
16
Máj

Hozzávalók 4 személyre:
• 4 L-es tojás
• 3 közepes méretű, érett banán (meghámozva 30 dkg)
• ¼ tk. őrölt fahéj
• 1 csipet só
• 4 ek. kókuszzsír folyékonyra olvasztva
• 2 dkg mazsola
• ½ kezeletlen citrom reszelt héja
• 10 dkg ToTu

Kókusztúró
09
Máj

Hozzávalók 50 dkg túróhoz:
• 5 dl kókusz tej
• 1 nagy csipet só
• 1 ek. citromlé
• 4 dkg eritrit (ha sós túrót szeretnénk, hagyjuk el)
• 1,5 dkg zselatin

Sóskafőzelék paszternákpürével és fürjtojással
09
Máj

Hozzávalók 4 személyre:
A főzelékhez:
• 70 dkg szárától megtisztított sóska
• 3-4 dl ToTu tej
• 5-10 dkg eritrit
• só

Egészben sült pácolt karaj zöld fűszeres ghível és fehérboros fokhagymamártással
02
Máj
Sajttal töltött mini paprika
02
Máj

Hozzávalók 2-3 személyre:
• 8-10 mini snack paprika/apró kápia paprika
• 3 aszalt paradicsom csíkokra vágva
• 3 aszalt kápia paprika csíkokra vágva
• 2 gerezd fokhagyma szeletelve
• 1 tk. csilipehely
• 1 csipet só, bors
• oregánó, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint
• extra szűz olívaolaj (szükség szerint)

Snidlinges „cheddar sajt”
25
Ápr

Hozzávalók 1/2 kg-hoz:
• 12 dkg sárgarépa
• 30 dkg cukkini
• 1 dl víz
• 2 ek. kókuszolaj
• 2 tk. só
• 1 tk. citromlé
• 2,5 dkg zselatin
• 2-3 tk. aprított snidling

Medvehagymás-tormás sonkakrém zsenge tavaszi zöldségekkel
25
Ápr

Hozzávalók 8 személyre:
• 4 ek. kókuszzsír
• 8 dkg medvehagyma felaprítva
• 20 dkg főtt, füstölt sonka
• 2 dkg frissen reszelt torma
• 2 tk. fűszerpaprika
• 0,75 dl kókusztej
• ½ tk. őrölt kömény
• só, bors ízlés szerint
• 1 fejes saláta leveleire szedve
• 2 csokor hónapos retek felszeletelve
• 1 csokor medvehagyma
• 1 csokor újhagyma felkarikázva

Karamellás-„túrós” szelet
18
Ápr

Hozzávalók 8 személyre:
Az alaphoz:
• 20 dkg darált dió
• 15 dkg magozott datolya
• 3 dl kókusztej
• 10 dkg kókuszolaj

Finomfőzelék sonkachipsszel
18
Ápr

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 l alaplé vagy csontleves
• 1 sárgarépa harmadolva (turmixolás előtt ki fogjuk szedni!)
• 2 fehérrépa kockára vágva
• 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
• 1 zellergumó kockára vágva
• 1 fej vöröshagyma aprítva
• 1 ek. liba vagy kacsazsír
• 1 ek friss, aprított petrezselyem
• tengeri só ízlés szerint
• személyenként 2 szelet sonka (pl. prágai vagy combsonka)
• kókuszolaj a sütéshez

Spenótos omlett kaliforniai paprikával
11
Ápr

Hozzávalók 4 személyre:
• személyenként 2-3 egész tojás
• 1 egész kaliforniai paprika
• 2-3 marék friss, tisztított spenótlevél
• 1 ek. zsír
• ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors

Sült nyúlgerinc aszalt szilvás párolt savanyú káposztával
11
Ápr

Hozzávalók (4 személyre):
• 80 dkg nyúlgerinc
• ½ vöröshagyma
• 1 fej fokhagyma
• 2 szelet szalonna
• só
• bors

Háromtöltelékes kalács
04
Ápr

Hozzávalók:
A tésztához:
• 18 dkg NoCarb rostmix
• 15 dkg folyékony kókuszolaj
• 6 L-es tojás
• 2 dl ToTu tej
• 10 dkg eritrit
• 12 g sütőpor
• 1 csipet só

Erőleves nyúlból háromszínű tojáskocsonyával
04
Ápr

Hozzávalók 8 személyre:
• 1 egész nyúl megtisztítva
• 1 sovány sertéscsont
• 3 szál répa
• 3 szál petrezselyem
• 3 fej vöröshagyma
• ½ fej fokhagyma
• fűszerek: só, morzsolt kakukkfű, szegfűbors, babérlevél, egész bors

Francia hagymakrémleves és fahéjas-vaníliás csiga
28
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
Francia hagymakrémleves
• 2 nagy fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• kókuszolaj
• só, bors
• 6 dl húsleves alaplé
• 2 dl kókuszkrém
• 1 tk kakukkfű

Csilis-húsos rakott palacsinta
28
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
(8 palacsintához):
• 4 dl kókusztej
• 8 dkg zöldbanánliszt
• 1 tk. só
• 3 M-es tojás
• kókuszolaj a sütéshez

Négy évszak családi pizza
21
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
• 6 tojás
• 8 g útifűmaghéj
• 4 dkg szezámmagliszt
• 4 dkg mandulaliszt (földimandulaliszttel helyettesíthetjük)
• ½ csomag sütőpor
• 1 tk. só
• 10 dkg brokkoli rózsáira szedve
• 3-4 ek. natúr paradicsomlé
• 8 dkg hagyományosan füstölt sonka vékonyan felszeletelve
• 5 dkg gomba felszeletelve
• 1 kis doboz tonhal lecsöpögtetve
• 5-8 szem olajbogyó
• 3 dkg parmezán sajt

Csőben sült brokkolis lazac kaporral
21
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 nagyobb fej brokkoli
• 2 szelet filézett, bőr nélküli lazac
• 1 dl kókuszkrém vagy zsíros kókusztej
• 3 db egész tojás
• só, bors ízlés szerint
• ½ csokor friss kapor (és egy kevés a díszítéshez)

Snidlinges pogácsa
14
Márc

Hozzávalók 25-30 darabhoz:
• 4 tojás
• 10 dkg kókuszliszt
• 15 dkg őrölt mandula
• 10 dkg reszelt éven túl érlelt parmezán
• ízlés szerint apróra vágott snidling (vagy újhagyma zöldje, esetleg medvehagyma)
• 10 dkg töpörtyűkrém
• 2 tk. tojásfehérjepor
• ½ tk. szódabikarbóna
• 1 tk. almaecet
• törött bors
• 2 tk. só

Korianderes-mentás guacamole bundás zöldséghasábokkal
14
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
Az avokádókrémhez:
• 2-3 jó érett avokádó
• 1 fehérhagyma apróra vágva
• 2 ek. olívaolaj
• 1 ek. aprított, friss korianderzöld
• 1 tk. aprított, friss mentalevél
• ízlés szerint friss, piros csilipaprika
• só, bors
• egy kevés koriander és mentalevél a díszítéshez

Vegán sajttal töltött paprikakarikák reteksalátával
07
Márc

Hozzávalók 4-5 személyre:
A sajthoz:
• ½ l natúr mandulatej
• 4 dkg tápiókakeményítő
• 2 dkg nemes élesztőpehely
• kb. 2 csapott tk. só
• 2 tk. alamecet
• 1 késhegynyi kurkuma
• 6 csapott tk. agar-agar
• tetszőleges fűszerek (pl. paprika, köménymag, zöldfűszerek, currypor)
• 3 nagyobb kaliforniai paprika

Natúr „joghurt” házilag
07
Márc

Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg ToTu
• 20 dkg ToTu krém extra
• 1 pici csipet só
• 1-2 tk. biocitrom-lé
• 1 kk. konjakliszt
• 1 ampulla probiotikum

Kolbászos paleosajt
27
Febr

Hozzávalók 6 személyre:
• 2 dkg zselatinpor/12 lap
• 2 dl víz
• 20 dkg ToTu
• 20 dkg ToTu krém
• 10 dkg puha, bőrétől megtisztított füstölt kolbász
• 1 tk. só
• 2 tk. citromlé
• 15 dkg kókuszolaj
• 2 dkg reszelt parmezán

Tojáskrémes sonkakocka
27
Febr

Hozzávalók 12 személyre:
Az alaphoz:
• 80 dkg puhára főtt füstölt sonka (tarja vagy csülök) ledarálva
• 40 dkg ToTu krém extra
• 3 tojás
• törött bors

Csililekvár
21
Febr

Hozzávalók 2 kisebb üveghez:
• 25 dkg alma hámozva, apróra kockázva (tisztított súly)
• 15 dkg sóval eltett darált csípős paprika
• 1 gerezd fokhagyma aprítva
• 1 tk. őrölt gyömbér
• 2 dkg Paleolit ötszörös édesítő
• ½ dl almaecet
• 1 kk. agar-agar

Balzsamecetes pulykapástétom
21
Febr

Hozzávalók 2 személyre:
• 4 ek. kókuszzsír
• 8 dkg lila hagyma
• 20 dkg pulykamell
• 2 tk. fűszerpaprika
• 1 dl kókusztej
• 1 tk. kakukkfű
• só, bors, szerecsendió
• 1 ek. balzsamecet
• 20 dkg sárgarépa
• 20 dkg jégcsapretek
• néhány petrezselyemlevél a díszítéshez

Szív alakú paleoperec
14
Febr

Hozzávalók 15 dkg perechez:
• 2 közepes méretű tojás
• 1,5 dkg kókuszliszt
• 4 dkg tápiókaliszt
• 2 dkg szezámliszt
• 1,5 dkg zöldbanánliszt
• 0,5 dkg útifűmaghéj
• 1 púpozott tk. só
• 1 kk. szódabikarbóna
• 1 kk. aszkorbinsav
• 1 tojásfehérje a lekenéshez
• 1 marék szezámmag és durva szemű só a szóráshoz
• kókuszolaj kezünk olajozásához

Füstölt lazacos szívtorony madársalátával
14
Febr

Hozzávalók 2 személyre:
• füstölt lazac
• madársaláta
• uborka

Gofritorta lime-krémmel
07
Febr

Hozzávalók 2 személyre:
A krémhez:
• 2 dl sűrű kókusztej
• 4 dkg eritrit
• 1 kezeletlen lime reszelt héja és leve
• 1 púpos tk. étkezési zselatin

Karobos „krémlikőr”
07
Febr

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 2 dl kókusztej
• ½ dl koffeinmentes kávé
• ½ dl víz
• 1 ek. karob szirup (ázsiai boltokban kapható)
• 1 csipet őrölt fahéj
• 1 csipet őrölt szerecsendió
• 1 csipet őrölt szegfűbors
• jégkocka

Töltött kacsamell másképpen
31
Jan

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 csontos, bőrös kacsamell
• 1 fej gomba
• ½ fej hagyma
• 1 csokor vágott petrezselyem
• 1 tojás
• só
• bors

Húsimádók fazeka karfiolrizzsel
31
Jan

Hozzávalók 4 személyre:
• 2 ek. kacsa-/sertészsír
• 1 fej vöröshagyma
• 10 dkg póréhagyma
• 4 gerezd zúzott fokhagyma
• 15 dkg hagyományosan füstölt kolbász
• 1,2 kg disznóság vegyesen (pl.: köröm, húsos csont, velős csont, sertéscsülök)
• 6 szem borókabogyó
• 1 tk. őrölt kakukkfű
• 1 babérlevél
• ½ tk. borsikafű
• ½ tk. őrölt rozmaring
• ½ tk. őrölt kömény
• 2 szál sárgarépa felkarikázva
• 1 szál petrezselyem felkarikázva
• 10 dkg zellergumó felkockázva
• 5 dl hideg víz
• 1 dl száraz, minőségi vörösbor
• só, bors
• 1 fej karfiol
• ½ csokor petrezselyemlevél
• néhány szelet erős paprika a tálaláshoz

 

Pikáns aszalt szilvás töltött libacomb édesburgonya-hasábokkal
24
Jan

Hozzávalók 4 személyre:
• 15 dkg aszalt szilva
• 2 dl minoségi száraz vörösbor
• 8 dkg darált dió
• 10 dkg sütőtök puhára főzve, összetörve
• 4 libacomb
• só, bors ízlés szerint
• 1 kg édesburgonya
• 1 ek. kacsazsír
• 1 friss rozmaringág

Sütőtökös granola
24
Jan

Hozzávalók 10-12 személyre:
• 50 dkg sütőtök
• 10 dkg földimandula-panír
• 3 dkg hántolt földimandula-gumó
• 10 dkg kókuszreszelék
• 10 dkg mazsola
• 1 alma
• 3 dkg folyékony kókuszolaj
• 2 ek. méz
• 2 tk. fahéj
• 1 tk. gyömbér
• 1 vanília kikapart magjai
• ½ tk. só

Csirkepörkölt hokkaido tökös nokedlivel
17
Jan

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 nagy fej hagyma
• 3 ek. kacsazsír
• 1 db zöldpaprika, darabolva
• 1 db paradicsom, darabolva
• 1 ek. fűszerpaprika
• 1 kisebb csirke feldarabolva (lehetőleg háztáji)
• 1 gerezd fokhagyma
• ½ kk. őrölt bors
• só, ízlés szerint
• 1 csipet őrölt kömény

Kakukkfüves gesztenyés egytálétel
17
Jan

Hozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg sárgarépa felkarikázva
• 20 dkg édesburgonya kis kockára vágva
• 45 dkg kelbimbó
• 20 dkg gomba négyfelé vágva
• 40 dkg főtt gesztenye
• 3 ek. kacsazsír
• 1 tk. kakukkfű
• só ízlés szerint
• 2 dkg reszelt parmezán (opcionális)

Csokis-gesztenyés kifli – tojás nélkül
10
Jan

Hozzávalók kb. 16 kiflihez:
A tésztához:
• 7 dkg tápiókakeményítő
• 3 dkg gesztenyeliszt
• 5 dkg nyílgyökérpor
• 8 dkg kókuszliszt
• 1,5 dkg útifűmaghéj
• 5 dkg eritrit (porcukor állagú)
• 1 nagy tk. szódabikarbóna
• 2,5 dl forró mandulatej (kókusztej is jó, vagy ToTu tej, de akkor nem vegán)
• 5 dkg kókuszolaj
• 1 ek. citromlé
• pár ek. paleo liszt a nyújtáshoz

Energiaturmix
10
Jan

Hozzávalók 1 nagy vagy 2 kisebb pohárnyihoz:
• 6 dkg banán (fél banán)
• 6 dkg őszibarack (fél barack)
• 6 dkg avokádó (egy nagyobb negyede)
• 3 dkg kesudió (éjszakára beáztatva, leszűrve)
• 2 dl kókusztej (vagy egyéb növényi tej)
• 1 kk. natúr kakaó (vagy karobpor)
• 2 csipet őrölt fahéj

Tejszínes fokhagymakrémleves cipóban
03
Jan

Hozzávalók 4 személyre:
A cipóhoz:
• 4 db M-es tojás
• 2 dkg víz
• 18 dkg PaleoLét Lisztvarázs + 1 dkg a szóráshoz
• 0,3 dkg PaleoLét sütőpor
• 0,2 dkg só

„Sajtkrémes” mini fánk
03
Jan

Hozzávalók 4-5 személyre:
A fánkokhoz (kb. 18 db kicsi fánkhoz):
• 1,2 dl víz
• 10 dkg kókuszolaj
• 1 csipet só
• 2 ek. eritrit
• 12 dkg nyílgyökérliszt
• 3 dkg kókuszliszt
• 1,2 dkg útifűmaghéj
• 4 db közepes tojás

Mini hot dog tojás nélkül
27
Dec

Hozzávalók 4 személyre:
• 10 dkg maniókaliszt
• 5 dkg tápiókakeményítő
• 3 dkg szezámmagliszt
• 2 dkg kókuszliszt
• 2 dkg útifűmaghéj
• ½ tk. só
• ½ tk. szódabikarbóna
• 2,5 dl forró víz
• 1 ek. kókuszolaj vagy -zsír
• 1 tk. citromlé
• 20 db mini paleo virsli vagy 3-4 db nagy felvágva

Partifalatok
27
Dec

Hozzávalók 8-10 főre:
A tésztához (1 adag alapkrémhez elegendő):
• 4 tojás
• 2 dl víz
• 5 dkg kókuszliszt
• 7 dkg szezámliszt
• 3 dkg lenmag
• 2 dkg kókuszolaj
• 1 teáskanál só
• ½ teáskanál szódabikarbóna

Fűszeres kacsamell narancsos, sült körtehabbal
20
Dec

Hozzávalók 4 főre:
A fűszeres kacsamellhez:
• 2 db közepes kacsamell
• durva szemű só, színes bors
• 1 ág rozmaring
• 3-6 szál metélőhagyma
• kacsazsír a sütéshez

Édesburgonyás pite
20
Dec

Hozzávalók 4 főre:
A pitetésztához:
• 10 dkg őrölt hántolt földimandulaliszt
• 5 dkg finoman őrölt maniókaliszt
• ½ teáskanál szódabikarbóna
• 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
• 2 dkg méz
• 5 dkg folyékony kókuszolaj
• 1 tojás
• 1 csipet só
• 2 evőkanál kókuszolaj a forma kikenéséhez

Hagyományos halászlé belsőségekkel
13
Dec

Hozzávalók 8 főre:
• 2 kg ponty
• 1 kg halaprólék
• 1 kg keszeg
• 1 kg belsőség (ikra, haltej)
• 50 dkg vöröshagyma
• 25 dkg lecsó
• pirospaprika
• só

Gesztenyés pulykaburger
13
Dec