Paleolit receptek

Paradicsomos piri-piri szósz

2019.06.20 13:40

Hozzávalók 4 személyre:
• 1,25 dl extra szűz olívaolaj
• 3 gerezd zúzott fokhagyma
• 2 tk. reszelt gyömbér
• 2 tk. citromlé
• ½ tk. csilipehely
• 2 tk. pirospaprika
• 2 tk. oregánó
• só ízlés szerint
• 20 dkg érett paradicsom meghámozva / 1,5 dl natúr paradicsomlé

Elkészítési idő: 10 perc


Elkészítés:
Egy lábasban nagyon mérsékelt tűzön fellangyosítjuk az olajat, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, és kissé összepároljuk őket. Majd felöntjük a citromlével, beleszórjuk a csilit, a pirospaprikát és az oregánót is. Ezután következik a paradicsom, ezt is hozzáadjuk, és erős lángon felforraljuk, végül sóval ízesítjük. A kissé kihűlt szószt összeturmixoljuk és a grillhúsok mellé kínáljuk.

A tüzes grillszószok kedvelőinek ez a mártás örök kedvenccé válhat, érdemes friss paradicsomból készíteni. Elsősorban vörös húsokhoz, marhához, sertéshez, de akár birkához is kiváló.

TIPP: Változó, ki mennyire szereti az erős mártásokat, így készíthetjük a szószt csili nélkül is, és egy kis tálkában külön kínáljuk mellé ezt a karakteres fűszert.

paradicsomos piri-piri szósz

Webáruház készítés