Paleolit receptek

Pikáns halleves

2018.07.19 13:10

Hozzávalók 4 személyre:
• 1 vöröshagyma apróra vágva
• 1 ek. kókuszzsír
• 3 zsenge sárgarépa hámozva, felkarikázva
• 1,1 l zöldségalaplé/víz
• só, bors
• 35 dkg szürkeharcsafilé felkockázva
• 1 tk. sáfrányos szeklice
• 2 ek. ToTu krém extra
• 1 kk. nyílgyökérliszt
• 2 ek. citromlé/tárkonyecet
• 1 csokor friss petrezselyem aprítva

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát, mellészórjuk a sárgarépát, felöntjük az alaplével, és sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a sáfrányos szeklicét is, és 15 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott harcsát, további 5 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a ToTu krém extranyílgyökérliszt-citromlé egyvelegét oly módon, hogy előbb egy merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd ezt keverjük bele a levesbe. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hallevest sokféle fűszerezéssel lehet készíteni, egyáltalán nem muszáj, hogy az őrölt paprika adja a karakterét. Ez egy ötlet a sok közül, amit érdemes kipróbálni.

pikáns halleves

Webáruház készítés