Paleolit receptek

Piri-piri pácban érlelt csirkenyárs zöld olívabogyós mártogatóval

2017.03.23 10:44

Hozzávalók 4 személyre: 
A csirkenyárshoz:
- 80 dkg csirkemellfilé 6x6 cm-es kockákra vágva
- 1 dl kacsazsír
- 1/2 citrom leve
- 1/2 tk. őrölt csilipehely vagy 1/4 tk. cayenne-i bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk. gyömbér frissen reszelve
- 2 tk. csemege fűszerpaprika
- 2 tk. őrölt oregánó
- 1 tk. só
- 5-10 nyárs

A mártogatóhoz:
- 20 dkg zöld olajbogyó mag nélkül
- 1,5 dkg friss petrezselyemlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. kapribogyó
- 3 ek. olívaolaj
- só, bors ízlés szerint

 

Elkészítési idő: 35 perc

 

Elkészítés:
Előző nap bepácoljuk a húst: a pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és jól átforgatjuk benne a csirkemellkockákat. Lefedve egy napig hűtőben érleljük a húst. Másnap nyársra húzzuk, és grillserpenyőben vagy szabadtéri grillsütőn készre sütjük, közben pedig a visszamaradt páclével öntözgetjük.
A mártogató alapanyagait egy magas falú tartályba tesszük, és botmixerrel alaposan összedolgozzuk. 

 

Íme, egy izgalmas, mediterrán fogás azoknak, akik szeretik a jól fűszerezett húsételeket - és azt sem bánják, ha van mibe tunkolni őket.