Paleolit receptek

Rántott csirkecombfilé narancsos sárgarépával

2021.05.06 15:40
Rántott csirkecombfilé narancsos sárgarépával

Hozzávalók 2-3 személyre:
• 1 tk. himalaya só

• 1 tk. őrölt fekete bors
• 1 teáskanál erős Pista
• 1 teáskanál dijoni mustár
• 2 evőkanál paleolaj
• 4 db csirkecombfilé
• nyílgyökér liszt
• 3 db tojás
• 1 kávéskanál paleo sütőpor
• 1 evőkanál parmezán sajt
• paleo kenyér morzsa szükség szerint

 

Köret:
• 2 csomag zsenge sárgarépa (12 db)
• 1 ek. kókuszzsír
• 1 evőkanálnyi szárított kápia, csili paprika és paradicsom (opcionális)
• 3-4 ág kakukkfű
• 1 teáskanál méz
• 1 db kezeletlen narancs leve
• 1-2 evőkanálnyi víz
• kókuszzsír a sütéshez

Elkészítési idő: 30 perc+sütés

Elkészítés:
A sót, borsot, mustárt, az erős Pistát, és a paleolajat egy üvegben jól összerázzuk, majd ezzel bekenjük a húst, jól beledörzsöljük, kb. 30 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a köretet. A sárgarépákat megtisztítjuk, egy kevés zöldet hagyunk rajta. A répákat a kókuszzsíron 2-3 percig pároljuk, majd ízesítjük sóval, borssal, a mézzel és az aszalt paprikával, a paradicsommal, a frissen facsart narancslével és a kakukkfűvel lefedve pároljuk puhára kb. 8-10 percig. A húsokat a szokásos módon panírozzuk (nyílgyökérliszt, parmezános tojás, paleo kenyér morzsa). Rakjuk a serpenyőbe a kókuszzsírt, a forró zsiradékban a húsokat aranybarnára sütjük. A narancsos sárgarépával kínáljuk a rántott csirkecombfilét. 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/