Paleolit receptek

Ribizli-málna-püré habgaluskával

2017.02.09 14:31

Hozzávalók 4 személyre:
A püréhez:

- 4 dkg málna
- 4 dkg ribizli
- 5 dkg eritritpor
- 3 dl kókusztej

 

A habgaluskához:
- 2 tojásfehérje
- 1 dkg eritritpor
- 2 tk. citromlé

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

Elkészítés: 
A gyümölcsöket az eritrittel aprítógépbe tesszük, pürésítjük, majd felöntjük kókusztejjel. 
Miközben kókusztejet vagy vizet teszünk fel forrni, a tojásfehérjét kemény habbá verjük az eritrittel és a citromlével, és nem hagyjuk állni, nehogy összeessen. 
Kanál segítségével habgaluskákat szaggatunk belőle az éppen gyöngyöző, nem lobogó vízbe/tejbe, és 2-2 perc alatt mindkét oldalukat megfőzzük. 2 perc mindenképp szükséges, különben a hab összeesik, miután kivettük.
Lehűtve, a madártejhez hasonlatosan tálaljuk.

 

Csábító színkontrasztjával, hűsítő savanykásságával meleg, kora nyári napokon kellemes, frissítő desszertként tálalhatjuk.