Paleolit receptek

Rukkolakrémleves

2019.05.29 12:20

Hozzávalók 4 kisebb adaghoz:
• 1 ek. kókuszzsír
• 1 csomó zsenge újhagyma aprítva
• 6 dl zöldség vagy csirke alaplé
• 10 dkg rukkolalevél
• só, bors
• pár csepp kókusztejszín vagy ToTu tej

Elkészítési idő: 15 perc


Elkészítés:
A kókuszzsíron megfuttatjuk az újhagymát, felöntjük az alaplével, felforraljuk és beledobjuk a leveleket. Egy-két percig hagyjuk főni, majd lehúzzuk a tűzről és simára turmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük, és egy pici tejszínnel megcsepegtetve tálaljuk.

Miután megtudtuk, mennyire egészségesek és szükségesek a kesernyés ízű ételek, itt egy pompás recept azoknak, akik kedvelik és tudatosan választják is ezt az ízvilágot. A kerti rukkola, amit nem véletlenül neveznek borsmustárnak, csípős-kesernyés leveleivel az egyik kedvenc mediterrán zöldségünk.

Tipp: A tavaszi-nyári szezonban számtalan zöldségből készülhet krémleves. Ténylegesen pár perc alatt megvan, és már hűlhet is, de a meleg krémlevesnek sem kell hosszú idő. Ha a kesernyésebb ízű zöldségekhez édeskésebbeket adunk, például zsenge sárgarépát, sütőtököt, paszternákot, batátát, esetleg egy édes almát, akkor az amúgy talán mostohának számító zöldekkel is sikert tudunk aratni. Például lehet, hogy a zellerkrémleves nem lenne népszerű, de a zelleres almaleves már mindenkinek ízlik. Az avokádót magas olajtartalma kiválóan alkalmassá teszi hideg levesek krémes állagának eléréséhez.

rukkolakrémleves

Webáruház készítés