Paleolit receptek

Sajttal töltött mini paprika

2019.05.02 10:01

Hozzávalók 2-3 személyre:
• 8-10 mini snack paprika/apró kápia paprika
• 3 aszalt paradicsom csíkokra vágva
• 3 aszalt kápia paprika csíkokra vágva
• 2 gerezd fokhagyma szeletelve
• 1 tk. csilipehely
• 1 csipet só, bors
• oregánó, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint
• extra szűz olívaolaj (szükség szerint)

A töltelékhez:
• 10 dkg ToTu
• 10 dkg ToTu krém
• só, bors ízlés szerint
• 2 gerezd fokhagyma zúzva
• 2-3 ek. szénsavas ásványvíz (szükség szerint)
• 3 ek. olvasztott ghí
• 2 dkg reszelt grana padano sajt (elhagyható)

 

Elkészítési idő: 15 perc + 2 hét érlelés


Elkészítés:
Először késes aprítóban krémes állagúra turmixoljuk, majd félretesszük a sajt hozzávalóit.
Közben megmossuk és kicsumázzuk a paprikákat, a magjukat pedig eltávolítjuk. Kávéskanál segítségével beléjük töltjük a sajtkrémet. Egy csatos üvegbe szórjuk az összes fűszert és ízesítőt, hozzáadjuk a betöltött paprikákat, és annyi olívaolajat öntünk rájuk, hogy ellepje őket. Lezárjuk, és kb. 2 hétig hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha maradt ki sajtkrém, felhasználásig zárható dobozban, hűtőben tároljuk.

Reggelire vagy vacsorára, frissen sült paleobagettel családi kedvenc. Az ízvilága teljesen olyan, mintha igazi sajtból készült volna.

sajttal töltött mini paprika

Webáruház készítés