Új jelszó kérése
Paleolit receptek

Saláta zsenge zöldfűszerekből kurkumás kesudiódreszinggel

2017.05.26 10:57

Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg zsenge sóska vagy spenót
- 10 dkg vegyes friss zöldfűszer, (pl. petrezselyem, citromfű, bazsalikom, borsmenta)
- 4-6 szem érett eper vagy más idénygyümölcs
- 1 zöldcitrom
- 4 dkg kesudió
- 12 ek. olívaolaj
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 ek. kurkuma
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint

 

Elkészítési idő: 8 perc

 

Elkészítés:
A zsenge zöldeket és a gyümölcsöt kíméletesen megmossuk, és óvatosan lerázzuk róluk a vizet. Egy tálra rendezzük őket, és megöntözzük a zöldcitrom frissen facsart levével. Behűtjük, ezalatt pedig elkészítjük a dresszinget. Egy serpenyőben megpirítjuk a kesudiót, turmixgépbe töltjük az olajjal, a lilahagymával, a fűszerekkel együtt, és krémesítjük. A mártást kis tálkákban kínáljuk a behűtött salátához.


TIPP:
A salátát ehető virágokkal tehetjük még különlegesebbé. Ide tartozik többek között az árvácska, a cukkini virága, a levendula, a bodzavirág, a rózsa, a kamilla, az ibolya, az orgona, a pitypang, a zsálya, a hibiszkusz is.

Alkossunk egy gyors és egészséges salátát harapni valóan friss és érett alapanyagokból, például jótékony hatású, ízletes zöldfűszerekből és zamatos gyümölcsökből! Salátánkat néhány szép, ehető virággal tehetjük még izgalmasabbá.

 

Webáruház készítés