Paleolit receptek

Sárga túró

2018.03.29 14:29

Hozzávalók 6 személyre:
• 3 dl ToTu tej
• 3 tojás
• 5 dkg eritrit
• 1 dkg zselatinpor
• 1 vaníliarúd
• 30 dkg ToTu
• 3 dkg mazsola

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés


Elkészítés:
A ToTu tejet kis lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük a tojással, az eritrittel, a zselatinnal és a felhasított vaníliarúddal, amíg kissé be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a ToTut, és összeturmixoljuk. Elkeverjük a mazsolával, fóliával bélelt tálba öntjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Óvatosan kiborítjuk a formából és tetszés szerint díszítve tálaljuk. Szépen szeletelhető.

A húsvét számtalan helyen elképzelhetetlen sárga túró nélkül. Sokféleképpen elkészíthető: egyesek hagynak benne fehér rögöket, míg mások ezt hibának tartják. Nálunk egynemű a krém, de ha valaki szereti a kis fehér darabkákat, tegyen félre a ToTuból 5 dkg-ot, és csak akkor adja a masszához, amikor a mazsolát is.

sárga túró