Paleolit receptek

Savanyú édesburgonyaleves baconnel

2018.02.15 15:20

Hozzávalók (4 személyre):
• 1 fej hagyma aprítva
• 1 ek. kókuszolaj
• 80 dkg édesburgonya
• 20 dkg zeller
• 1,2 l víz
• 1 dl Cocomas kókuszkrém
• 2-3 ek. citromlé
• só
• bors
• bacon és zellerlevél a tálaláshoz

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítés:
A hagymát kókuszolajon megdinszteljük. Közben meghámozzuk és kockára vágjuk az édesburgonyát és a zellert. A hagymát felöntjük vízzel, beletesszük az összevágott zellert, és kb. 5 percig előfőzzük a keveréket, majd hozzáadjuk az édesburgonyát. Az édesburgonya gyorsan puhul, így a forrástól számítva elég 5 percig főzni.
Szűrőkanállal kiszedjük a burgonya- és zellerkockák felét, a maradékot pedig botmixerrel turmixoljuk. Hozzáadjuk a kókuszkrémet és a citromlevet, majd az egészet összekeverjük, és visszatesszük a kiszedett zeller- és burgonyakockákat.
Pirított baconnel és zellerlevéllel tálaljuk.

Az édesburgonya számtalan jótékony hatással bír. Magas a fehérje-, az A-, B- és C-vitamin-tartalma, viszont a glikémiás indexe alacsony. Édeskés íze a sütőtökéhez hasonlít, de egy kis citromlével megbolondítva ízletes leves készíthető belőle.

savanyú édesburgonyaleves baconnel