Paleolit receptek

Snidlinges „cheddar sajt”

2019.04.25 14:46
Snidlinges „cheddar sajt”

Hozzávalók 1/2 kg-hoz:
• 12 dkg sárgarépa
• 30 dkg cukkini
• 1 dl víz
• 2 ek. kókuszolaj
• 2 tk. só
• 1 tk. citromlé
• 2,5 dkg zselatin
• 2-3 tk. aprított snidling

Elkészítési idő: 30 perc + 5-6 óra dermedési idő


Elkészítés:
A sárgarépát és a cukkinit aprítógépen felaprítjuk, majd a vízzel puhára pároljuk kb. 10 perc alatt, míg el nem fő a víz. Fűszerezzük, hozzáadjuk a kókuszolajat, majd miután szobahőmérsékletűre hűlt, botmixerrel hozzákeverjük a zselatint és krémesre pürésítjük. Formába töltve (akár szilikon vagy olajjal kikent egyéb forma) hűtőben dermesszük egy éjszakán át, de legalább 5-6 órát.

A növényi sajtfogyasztók körében ismert cukkinisajtot színeztük sárgarépával és fűszereztük snidlinggel. Felhasználhatósága a hagyományos sajthoz hasonlatos.

Sinka Judit receptje